avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul refuza ccm si regulament intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul refuza ccm si regulament intern

Buna seara,

Mai multi angajati au solicitat angajatoruluo sa ne arate ccm ul si regulamentul intern al firmei ( acestea exista), dar angajatorul refuza. Spune ca le-am vazut o data la angajare si le-am semnat si de ce sa ni le mai arate. E legal asa ceva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 06:29, 30 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ gabrielle_24

1. Regulamentul intern se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora.

2. Puteti intreba ITM-ul daca exista sau nu ccm incheiat la nivel de angajator.
Buna seara,

Am aflat ca avem CCM la nivel de unitate si avem chiar si sindicat ( desi e mai mult pe foaie). Daca pana cand termin preavizul nu vor sa imi arate CCM ul, dupa ce primesc decizia de concediere mai pot face vrean demers in vederea citirii acestui CCM? Lucrrz in ramura construcții, nu știu daca la nivel de ramura mai este prevazut vreun salariu compensatoriu, dar tind sa cred ca in CCM la nivel de unitate este precizat ceva având in vedere ca refuza sa mi-l arate pe motiv ca nu il găsesc. In cazul in care se specifica ceva in aceste CCM, pot sa beneficiez de ce este trecut acolo daca nu am semnat acest CCM? Am fost concediata cu art 65-67. Am citit ca art 67 chiar face referire la anumite compensații ( am mai fost in trecut concediata doar cu art 65 )

Mulțumesc
Daca aveti sindicat, un expl. din CCM se gaseste si acolo.
Puteti sa va adresati ITM pentru asta.Refuzul unitatii poate fi sanctionat.Puteti contesta masura in instanta si acolo , la cererea dvs. unitatea va fi obligata sa depuna actele care au stat la baza deciziei de concediere inclusiv CCM.De asemenea , in masura in care acel contract colectiv prevede salarii compensatorii sa fie obligata unitatea la care ati lucrat sa le plateasca.Prevederile CCM sint obligatorii si pentru cei care l-au semnat si pentru cei care nu l-au semnat dintr-un motiv sau altul in baza contractului individual de munca.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2020
Florin Cornea , Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament ordine interioara monik monik buna ziua! am si eu 2 intrebari legate de regulamentul de ordine interiaora al unei SC: 1. pentru aducerea la cunostinta salariatilor, este nevoie ca fiecare ... (vezi toată discuția)
Regulament ordine interioara rrramor rrramor Care sunt specificatiile care trebuie sa apara in mod obligatoriu, in ROI? Multumesc! (vezi toată discuția)
Regulament intern anne_david anne_david Buna ziua, ce formalitati trebuie intocmite pentru ca regulamentul intern sa fie legal? (inregistrare la ITM...) Multumesc (vezi toată discuția)