avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia dupa CCC

Sunt in CCC iar pe 4 iulie copilul implineste 2 ani,nu mai pot sa ma intorc la serviciu si trebuie sa demisionez:
1)Cu ce data trebuie scrisa demisia,4 sau 5 iulie?
2)Beneficiez de somaj daca imi dau demisia?
Va mulțumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Anca Dumitru , utilizator 18:14, 19 Iunie 2020
Se poate să-mi spuneți daca este obligat tatal sa intre in CCC ?

Mihaela Anca Dumitru a scris:

Da,este salariat

Cornel Vasile a scris:

Tatal copilului indeplineste conditiile de a beneficia de CCC?



Inaintea nasterii copilului era angajat cu contract de munca

Ionut.ion a scris:

Nu este suficient sa fie salariat acum, trebuie sa fi lucrat cel putin 12 luni in ultimii doi ani anteriori datei nasterii.
Ce ocupatie a avut inaintea nasterii?

Nu este obligat dar, daca indeplineste conditiile pentru a beneficia de "luna tatalui" atunci concediul mamei scade cu o luna, chiar daca tatal nu doreste sa beneficieze de luna ce-i revine.
Deci...Daca tatal indeplieste conditiile pentru a beneficia de luna ce-i revine atunci dvs. trebuia sa reveniti la munca cu o luna mai inainte ca cel/a mic/a sa implineasca doi ani ( adica pe 5 Iunie).
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2020
Ionut.ion, utilizator
Tatal copilului nu este obligat sa intre in CCC. Insa:
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani.

- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se va diminua cu o luna.
In aceste conditii, mama persoana care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.
Va rog sa ma lamuriti cum ar trebui să procedez in continuare ținând cont de faptul ca tatal nu a stat o luna in CCC si eu trebuia sa ma intorc la munca de pe 5 iunie?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez ... Dianageorgiana2019 Dianageorgiana2019 Buna ziua! Sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez de stimulent,dar fetita implineste 2 ani in 6 sept 2021) si a tocmai am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa ma intorc la serviciu vilceanuroxana vilceanuroxana Buna ziua Am si eu o intrebare sunt in concediu de crestere copil acesta sa nascut pe 4 aprilie 2015 iar acum sunt gravida si trebuie sa nasc pe 7 iunie 2017 ... (vezi toată discuția)
Revenire concediu crestere copil crsulici crsulici Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil, care face 2 ani pe 08.09.2016 si teoretic ar trebui sa ma intorc la munca cu o luna mai devreme ,adica pe ... (vezi toată discuția)