Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de intretinere deoarece pe tot parcursul vietii parintii mei au avut grija de ea .Pe actul de proprietate este trecuta ea si sotul ei decedat. Sotul decedat a avut din prima casatorie doi copii care au ramas in grija mamei naturale si locuiesc in casa lui de la Buzau. Pe ei nu ii intereseaza garsoniera si doresc sa ramana la Buzau. Vreau sa stiu ce cota are batrana din garsoniera deoarece vreau sa le platesc lor diferenta cu toate ca si batrana are dreptul la casa de la Buzau!
Problema este ca nu stiu de unde sa incep. Sa faca succesiune sau isire in indiviziune. Toate cheltuielile vor fi suportate de mine si nu vreau sa risc sa pierd banii. Mama mea poate primi procura sa imi reprezinte nasa si dupa aceea sa imi vanda mie? Va multumesc anticipat pentru timpul si atentia acordata.
Va multumesc pt toate raspunsurile.
Revin cu date noi. Nasa mea are succesiune facuta. Doar succesiunea. Garsoniera este impartita astfel: nasa mea 1/2 si restul de 1/2 se imparte in 4 adica 1/4 nasa mea, 1/4 Laurentiu (copil de tata decedat), 1/4 Gheorghe ( copil de tata decedat, decedat si el fara sotie sau copii), 1/4 Stan Doina ( copil de tata decedat).
Acum daca unul din copii a decedat cum se imparte garsoniera?
Exista posibilitatea ca nasa sa imi faca act de vanzare cumparare doar cu succesiunea ( daca sunt de acord si copii sa imi vanda partea lor)?
De pe succesiune am doar o copie legalizata. Pot demara intocmirea actelor ce vor urma cu aceasta copie?
Pe fratele decedat fara sotie supravietuitoare si fara descendenti il vor mosteni fratii sai si eventual, daca mai traieste, mama acestuia.
Este posibil, daca s-a facut succesiunea si dupa fratele decedat, sa va fie vanduta garsoniera - fiecare vinde catre dvs. cota ce i-a revenit, dar trebuie sa aveti in vedere si daca pentru garsoniera a fost facut cadastrul si intabularea in cartea funciara.
Aveti idee cam ce suma ar trebui sa le dau copiilor. Garsoniera este confort 1 fara imbunatatiri. Ce valoare ar avea garsoniera la un notariat?
Si ceva foarte important de stiut. Nasa mea nu mai are alta casa. Ea poate sa imi vanda garsoniera daca nu mai are alta locuinta?
Succesiune.
V-M
Succesiune.
Bună ziua. Soțul meu a decedat. În cazul în care cei 2 copii renunță la partea lor de moștenire cine vine la rând? Nepoata (fiica unuia ... (vezi toată discuția)