avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune intre mama vitrega si copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune intre mama vitrega si copii

Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de intretinere deoarece pe tot parcursul vietii parintii mei au avut grija de ea .Pe actul de proprietate este trecuta ea si sotul ei decedat. Sotul decedat a avut din prima casatorie doi copii care au ramas in grija mamei naturale si locuiesc in casa lui de la Buzau. Pe ei nu ii intereseaza garsoniera si doresc sa ramana la Buzau. Vreau sa stiu ce cota are batrana din garsoniera deoarece vreau sa le platesc lor diferenta cu toate ca si batrana are dreptul la casa de la Buzau!
Problema este ca nu stiu de unde sa incep. Sa faca succesiune sau isire in indiviziune. Toate cheltuielile vor fi suportate de mine si nu vreau sa risc sa pierd banii. Mama mea poate primi procura sa imi reprezinte nasa si dupa aceea sa imi vanda mie? Va multumesc anticipat pentru timpul si atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: gabi_man74 , utilizator 12:39, 1 Octombrie 2010
Valoarea garsonierei se stabileste prin incadrarea in grila notariala,dupa zona,anul construirii blocului, grad de confort, etaj. Orice notar va poate oferi aceasta informatie.
Pot cumpara in urma succesiunii doar drepturile nasei mele respectiv 1/2 din garsoniera si 1/4 din restul de 1/2?
Daca ma inteleg cu toti mostenitorii imi pot vinde in urma succesiunii facute?
Puteti cumpara doar cota-parte ce i-a revenit nasei dvs. Ea este proprietara pe acea cota si nu este conditionata de ceea ce fac ceilalti mostenitori. Veti deveni coproprietar cu ceilalti mostenitori, care vor putea, la randul lor, sa va vanda dvs.
Dar cum ii pot face pe ceilalti sa imi vanda asta in cazul in care nu vor dori?
Sa va vanda dvs. nu ii puteti forta. Fiecare proprietar dispune cum doreste de proprietatea sa. Dar aveti posibilitatea sa solicitati iesirea din indiviziune - partajul, pentru ca nici dansii nu va pot obliga sa ramaneti in indiviziune cu ei. In acest caz, avand, din ceea ce spuneti dvs., o cota mai mare aveti sansa sa ramaneti cu imobilul, urmand sa le platiti celorlalti partea lor.

Alte discuții în legătură

Codul civil 1 oct. 2011 spiky spiky Bună ziua! Care sunt modificările aduse de noul cod civil (legea 287/2009) faţă de actualul cod civil in domeniul succesiunilor (mostenirilor)? Va ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala iancu123 iancu123 la cat se intinde in procent din masa succesorala, rezerva succesorala? (vezi toată discuția)
Succesiune. V-M V-M Succesiune. Bună ziua. Soțul meu a decedat. În cazul în care cei 2 copii renunță la partea lor de moștenire cine vine la rând? Nepoata (fiica unuia ... (vezi toată discuția)