avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cameră supraveghere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cameră supraveghere

Bună ziua. Încalc vreo lege dacă îmi montez o cameră de supraveghere deasupra ușii apartamentului meu? Adica sa pot supraveghea oricând ce se petrece în fața ușii mele? As putea fi reclamat pentru ceva? Gen încălcarea drepturilor cuiva? Sau nu stiu.. pe o scară de bloc la ușa mea, pot monta o cameră video? Daca am nevoie de vreo aprobare, de unde o pot obține?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 07:27, 17 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce inseamna utilizare domestica a unei supravegheri video, pentru care nu poti lua amenda:
[ link extern ] /

Cit timp nu se difuzeaza in spatiul public nimic din imaginile inregistrate, nu se intra sub incidenta normelor GDPR.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Speta nu e relevanta in acest caz, nu e vorba in ea de o persoana fizica, ci de una juridica, asociatia de proprietari.
"Regulamentul (UE) 2016/679 nu se aplică prelucrării datelor cu caracter personal:
.................
de către o persoană fizică în cadrul unei activități exclusiv personale sau domestice
;"
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2020
latka, moderator
Vorbim despre o cameră montată deasupra ușii apartamentului meu. Inevitabil va surprinde cel puțin o parte din ușile de pe palier, datorită unghiului de vizibilitate al camerei.
Iar cealaltă va supraveghea parcarea blocului, care mă gândesc că intră la spații comune, dar va fi orientată spre mașina mea. Dar la fel, inevitabil va filma si celelalte mașini din parcare, cum deja face o cameră a unui vecin. Pentru situațiile astea pot fi reclamat? In plus am intrat pe site la
ANSPDCP, si nu am gasit nimic. Mi se pare extrem de stufos site-ul, si pare ca din start vrea sa te descurajeze sa cauți ceva..
latka a scris:

In principiu nu aveți nevoie de nici o autorizație. Reclamație poate sa va facă oricine, pentru încălcarea normelor GDPR. Pentru asta trebuie sa fiți pregătit a demonstra ca: 1.nu supravegheați cu acea camera nici o alta porțiune a unei proprietăți private din vecinătate 2. țineți înregistrările de la acea camera sub control strict atât ca acces, cât și ca durata maxima (nu foarte îndelungată) 3.nu există posibilitatea ca date de la acele înregistrări sa fie difuzate în spațiul public
Mai multe informații găsiți pe site-ul ANSPDCP.

Pare stufos, dar nu e, încercați mai întâi cu secțiunea de întrebări și răspunsuri. Este singura autoritate din domeniu, în România. Dacă veți respecta cele 3 cerințe de baza, nu veți avea nici o problema. Mai ales nu folosiți niciodată înregistrările difuzate în spațiul public (internet, prieteni etc). Reglați camera sau camerele sa supravegheze cât mai strict proprietatea dvs. Asa nu veți avea probleme, altfel renunțați la idee.

Alte discuții în legătură

Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. ... Cristian0711 Cristian0711 Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. Am acordul tuturor vecinilor si al Asociatiei de Propietari, mai putin unul, care banuiesc ca ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere pe fațada blocului mark094 mark094 Bună ziua, Am citit mai multe întrebări legate de montarea unei camere de supraveghere la bloc (montată pe fațadă cu scopul de a supraveghea mașina ... (vezi toată discuția)
Supraveghere parcare Ionut1512 Ionut1512 Buna ziua, Recent vecinul de la partea si-a instalat camere de luat vederi fara a ni se cere acordul.Le-a montat pe fatada blocului si surprinde parcarea ... (vezi toată discuția)