avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

am cumparat un apartament acum 4 ani cu suma totala de 450 de milione in banii vechi am achitat suma de 300 a ramas in contract de comun acord sa mai dau diferenta de 150 milione in banii vechi .au trecut 4 ani si din motive personale nu am achitat acceasta suma ramasa .ce imi pot face fostii proprietari ??
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Interesant! Suntem în anul de graţie 2020, adică în ultimul an al celui de al doilea deceniu a Mileniului III. Denominarea LEULUI s-a făcut în 2005, adică aum 15 ani, aproape o viaţă de om, şi snt "români" care încă mai gândesc şi socotesc în Lei Vechi nu în LEI (adicătelea achivalentul lui RON, denumire valabilă până în Decembrie 2005). Ei asta este una şi cea de a doua e că, se pare în contingenţă cu prima, doi "parteneri" comerciali merg la AVOCAT să perfecteze o vânânzare-cumpărare de IMOBIL, când LEGEA impune ca transferul DREPTULUI de proprietate asupra unui imobil să se consemnaze obligatoriu la NOTAR. Aşa că..... suzată-mi fi opinia: Dară nu aveţi decât alternativa: Ori vă înţelegeţi şi mergeţi la NOTAR ori nu vă înţelegeţi şi vă duceţi în faţa unui JUDECĂTOR. Alternativele duc în acelaşi punct LEGALIZAREA TRANSFERULUI DREPTULUI DE PROPRIETATE. Baftă şi mintea românului după urmă!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana in 2008 se puteau face tranzactii imobiliare si la avocat.


victoria teo a scris:

Pana in 2008 se puteau face tranzactii imobiliare si la avocat.


Se pot si acum. Doar ca inscrisul obtinut e....maculatura.
Pentru transferul proprietatilor imobiliare, este obligatorie forma autentica ad validitatem.
Iar autentificarea o fac doar notarii.
Ulterior, in baza actului autentic, se intebuleaza dreptul de proprietate la cartea funciara.
Nu le-a luat nimeni nimic avocatilor. Lucrurle au stat asa dintotdeauna.
Ca au fost avocati "vino la mine, ca te rezolv eu, nu mai da bani la notar", este partea a doua...
nu scrie decat ca in mai putin de un an sa se achite pretul ramas de comun acord atat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati fost la avocat cand trebuia sa mergeți la notar acum ar fi culmea sa mergeți la notar cand o sa aveti nevoie de avocat.Ati vrut să faceti o ciupeala românească sa platiti mai putin dar practic actele încheiate au doar valoarea unui înscris sub semnătură privată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament vandut de doua ori simona_d simona_d Buna ziua, Am dat un avans pentru achizitionarea unui apartament, am facut un antecontract la notar in care am specificat faptul ca predarea apartamentului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, drept de proprietate, am ... nicolaect nicolaect buna ziua, transfer drept de propritate: teren extravilan am o \'procura speciala\' semnata de catre vinzator si autentificata de notar in 2007. in procura ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cumpărat un apartament cu suma de 20 de mii de ... Savumaria Savumaria Buna ziua, am cumpărat un apartament cu suma de 20 de mii de euro. Proprietarul apartamentului mi-a cerut 10 de mii de euro avans. După care urma restul de ... (vezi toată discuția)