avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mintit de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mintit de catre angajator

La inceputul pandemiei am cerut concediu fara plata, iar angajatorul care mi-a zis ca e de acord de fapt a reziliat contractul fara ca eu sa stiu. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:04, 30 August 2020
Reintegrarea in post iese din discutie.. Va multumesc pentru raspunsuri.
In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.

La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.

In cazul in care salariatul nu solicita repunerea in situatia anterioara emiterii actului de concediere, contractul individual de munca va inceta de drept la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie concediere anulata ionigeo ionigeo Un angajat a carui decizie de concediere a fost anulata de instanta poate fi angajat din nou in aceeasi unitate? Multumesc. (vezi toată discuția)
Civilă Geo 1241 Geo 1241 Bună ziua am nevoie urgent de un specialist care îmi poate spune câteva aspecte legat de contestație decizie de concediere am lucrat că și pază la ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre judecatoreasca dumi32 dumi32 Buna seara, as dori sa va prezint următoarea speta si poate mă puteți ajuta cu niște răspunsuri, o salariata a fost data afara in urma ... (vezi toată discuția)