avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz testare Covid, ce sanctiuni se pot aplica? Cum ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz testare Covid, ce sanctiuni se pot aplica? Cum procedez in cazul in care nu doresc sa fac testul pentru ...

Cum procedez in cazul in care nu doresc sa fac testul pentru Covid daca exista un referat, o hotarare a Consiliului de Administratie in care se prevede testarea salariatilor din sectorul administrativ, care revin din concediu la serviciu si o decizie a rectorului de aprobare a testarii? Cum as putea reveni la serviciu fara sa fac aceasta testare pe care oricum nu o fac toti angajatii?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, puteti contesta in instanta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reveniti cu aceeasi discutie de aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Daca exista o hotarare a consiliului de administratie sa se efectueze testarea si nu o respectati veti fi sanctionat disciplinar conform prevederilor ROI.
Este dreptul dvs. sa apelati la instanta.
Multumesc de ajutor.
multumesc
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
exista un punct de vedere al Avocatului Poporului (cautati la ei pe site), emis acum vreo luna sau aprox, care trateaza acest subiect si in care, in esenta, se spune ca angajatorii care isi obliga salariatii sa efectueze teste comit abuzuri

Alte discuții în legătură

Nedreptate la locul de munca. k1980 k1980 Buna ziua, acum cateva zile am fost agresata la locul de munca de catre un coleg,in timpul serviciului,am primit un pumn in figura fara nici un motiv ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare fisa protectia muncii craciunminodora craciunminodora Buna ziua, ce masuri se pot lua impotriva unei persoane care refuza semnarea fisei de protectia muncii??? Cu multumiri (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatei gravide Bossde_Boss Bossde_Boss Buna ziua!... Am o angajata care este gravida si decand este gravida nu mai isi indeplineste indatoririle de servici si a inceput sa fie obraznica , a scos de ... (vezi toată discuția)