avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mita ilegala in sectorul privat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mita ilegala in sectorul privat?

Stiu cu 99% siguranta ca anumite persoane dau mita, intr-o firma particulara la care am lucrat, si care m-au sicanat probabil pentru ca sa dau si eu mita ca ei. Problema e ca chiar daca as putea dovedi, nu pot gasi in legislatie macar un temei pentru sectorul privat. Exista un articol in Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie sau oricare alte legi de care ma pot lega?
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 10:41, 21 Decembrie 2009
Martori nu sunt?
Sunt pedepsiti pentru dare si luare de mita si angajatii firmlor private .

La vremea ei , aceasta masura a fost luata pentru ca se inmultisera atentiile primite de angajatii unor firme multinationale .
Poate ar fi pleonastic titlul daca ar fi ilegal pentru patroni (desi mi s-ar parea incredibil sa dai mita dat fiind ca el te angajeaza - poate munca la negru). Daca intr-adevar legea priveste toti functionarii atunci ar fi intr-adevar o exprimare pleonastica daca n-ar fi si o intrebare legitima.
Martori, glumiti...:))

Va asigur ca atentiile nu doar s-au inmultit dar sunt in proportie de 99%, cel putin in firma multinationala unde am fost angajat asa este. Pot jura ca exista o intelegere intre ei, si eu nu sunt sigur de nimic de obicei.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
w0lfshad3, utilizator
Nu contest ca sunteti o persoana de buna credinta,care a fost si nedreptatita,dar din nefericire pentru dvs,in justitie orice acuza trebuieste dovedita.
Gasiti probe cu acte,martori sau orice incrimineaza persoanele la care va referiti si atunci "afirmatiile "dvs de acum se pot transforma intr-o plengere penala cu sanse de a se incepe urmarirea penala impotriva vinovatilor

Pai am facut una pentru calomnie cu dovezi si nu s-a dat incepere penala, cica nu e incriminata:
www.avocatnet.ro/content/for...

pana la urma ma cert cu procuroarea pe lege...
Sa vedem ce se alege de plangerea pentru fals sub semnatura privata si cea pentru amenintare si santaj. Ceea ce incrimineaza persoanele este discriminarea la care am fost supus (motivul discriminarii?). Dar cand te duci la politie si-ti spune organul: "Daca
mai multi iti zic ca este beat esti beat" ( la figurat) - nu-ti mai vine sa faci plangeri. Asa cum ziceam mai de mult din experienta altora, acum zic din proprie experienta, daca nu te duci insotit de avocat la politie, rad de tine.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
w0lfshad3, utilizator

Alte discuții în legătură

Un sfat anamariacelik anamariacelik paote cineva sa-mi spuna o cale de arecupera o suma data unei persoane pentru un serviciu neefectuat? mai explicit: o anume persoana angajata la pompieri s-a ... (vezi toată discuția)
Primire de foloase necuvenite mjion mjion Am inteles, dare de mita - luare de mita. La primirea de foloase necuvenite, ce calitate are persoana de la care se primesc foloasele necuvenite? sau, ce ... (vezi toată discuția)
Coruptie anamariaana anamariaana care este, dupa parerea voastra, diferenta intre dare de mita si luare de mita (nu definitia lor din C.P.) ? (vezi toată discuția)