avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Statutul soților în timpul apelului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Statutul soților în timpul apelului

Întrebarea mea este dacă prima instanță a desfăcut căsătoria, iar una dintre părți a făcut apel, ce statut au acuma cei doi (foști) soți? Din punct de vedere legal mai suntem o familie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:35, 26 Decembrie 2009
Vă mulțumesc pentru răspunsuri. Cred că sunt corecte și bine intenționate însă eu am minorul în întreținere, cu 1780 lei pe luna, stau în chirie, nu folosesc apartamentul și niciun bun de doi ani, copilul nu are acces acolo pentru că se ajunge la violențe fizice cu mama sa care îl hărțuiește și îl provoacă, apelul cine știe cât va dura, va urma un proces de partaj de minimum doi ani pentru că fostei soții îi plac procesele, taxa de timbru va trebui să o plătesc eu și împreună cu onorariul avocatului se va ajunge cam la 10.000 de roni. În rest, putem vorbi de căi amiabile, de lucruri interesante, de procese în instanță. Pe mine mă interesa cum aș putea folosi această calitate de soț, din timpul apelului, pentru a o determina să renunțe la ani de procese în care ea să stea în apartamentul proprietate comună, iar eu cu copilul în chirii.Nu știu de ce, dar oamenii legii au tendința de a considera clienții niște obiecte care trebuie să funcționeze după anumite canoane. Nu trebuie să se ofenseze nimeni pentru această afirmație, dar este ceea ce observ. Mulțumesc
cristian damian a scris:

Întrebarea mea este dacă prima instanță a desfăcut căsătoria, iar una dintre părți a făcut apel, ce statut au acuma cei doi (foști) soți? Din punct de vedere legal mai suntem o familie?


Sub aspect legal nu sunteti divortati.
Ca sunteti sau nu o familie este mai mult o chestiune de fapt decat de drept in prezent.
Sub aspectul regimului juridic va aflati sub incidenta regulilor de drept al sotilor nedivortati.

avocat Claudiu Lascoschi
Itr-adevar, riscam uneori sa ne tratam clientii ca pe niste obiecte, dar nu o facem .Ceea ce trebuie sa stiti este ca , tocmai ca si dvs, vin la noi clienti, cu probleme care pentru ei sunt cele mai grave, dar pentru noi sunt comune, in sensul in care la noi nu apeleaza nimeni de fericit......
In alta ordine de idei, consultati un avocat, solicitati o reintegrare in spatiu ,motivati cu motivele istorisite mai sus.Cred ca daca veti lupta legal, aveti mari sanse sa locuiti in apartament, mai ales ca aveti copilul in intretinere.Lasati la o parte razbunarea ca nu aduce nimic bun.Va urez mult succes!
sunteti in divort...stadiu...apel
vi s-a incredintat dvs copilul? ce varsta are copilul?
cum de a hotarat instanta ca e inspre binele copilului sa fie cu tatal care sta in chirie si nu cu mama care sta in apartamentul in care banuiesc ca ati locuit ca familie?:-/
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
ralu_2008, utilizator
Suntem în apel. Fosta soție l-a făcut.
Fiica mea are 16 ani și jumătate. Mi s-a încredințat mie pentru că este într-o stare permanentă de conflict cu mama ei, inclusiv violente fizice. Acest lucru a rezultat atât din depozițiile martorilor, cât și din afirmațiile mamei. Practic, femeia are tulburări de comportament, neconfirmate însă de psihiatru. Neconfirmate pentru că nu s-a cerut expertiză psihiatrică. În aceste condiții nu cred ca avea relevanta prea mare faptul că eu stau in chirie și ea în apartament, pentru că imobilul este proprietate comună. Acum, fetița a încercat să meargă în vacanță să stea câteva zile cu mama ei și a ieșit cu violențe fizice. O săptămână și-a propus să stea, dar până la urmă a stat o zi și jumătate.

Alte discuții în legătură

Ordonanțã președințialã între douã procese Cristian Marian Cristian Marian Ordonanță președințială de reintegrare în spațiu în recurs. Procesul de divorț în apel s-a încheiat, iar partea adversă nu a ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)