avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier

Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum întrebarea ....
Trebuie sa aduc semnătura tuturor locatarilor din bloc sau este nevoie doar pe plan orizontal cel din stânga și cel din dreapta și pe plan vertical cel de sus și atât deoarece in jos nu putem merge .Eu sunt la partier .... Ce ziceți ,imi ajunge doar semnătura la cel de sus și cei lateral ??
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
Jvs81, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 15:17, 23 Aprilie 2024
@Jvs81
Intodeauna,pentru coerenta raspunsurilor este necesar sa furnizati de la bun incepute date relevante
Dv initial nu ati precizat ca este vorba despre schimbare destinatie din spatiu de locuit in persoana juridica sediu social,situatie in care obligatoriu este necesar acordul vecinilor si al asociatieid e proprietari exprimat prin hotararea adunarii generale
Procedura de schimbare destinatie apartament este concret prevazuta in disp L nr 196/2018
Nu,nu este vorba de schimbare destinație din apartament in spațiu .Eu am dat un exemplu ca doar in acest caz ar trebui acordul proprietarilor (părerea mea) Eu trebuie sa semnez acest contract pentru un spațiu comercial care a fost din construcție comercial și a funcționat ca banca .Acum eu vreau sa fac o pizzerie și de la primărie mi-au cerut sa aduc acordul Proprietăților ...Este corect sau au gresit?? Dumneavoastră in primul comentariu mi/ati spus ca dacă este spațiu comercial din construcție ,nu este nevoie de semnătura proprietarilor ...Este adevărat ? Sunt surse sigure ,unde as pitea sa găsesc aceasta informație pentru a o putea prezenta celor din primărie .Va rog sa-mi răspundeți .Multumesc !

ynocentta a scris:

@Jvs81
Intodeauna,pentru coerenta raspunsurilor este necesar sa furnizati de la bun incepute date relevante
Dv initial nu ati precizat ca este vorba despre schimbare destinatie din spatiu de locuit in persoana juridica sediu social,situatie in care obligatoriu este necesar acordul vecinilor si al asociatieid e proprietari exprimat prin hotararea adunarii generale
Procedura de schimbare destinatie apartament este concret prevazuta in disp L nr 196/2018

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce nu ati inteles ?!? Art. 40 din legea 196 nu e clar ?
Spatiul cu destinatie comerciala de banca, pentru care a fost o alta conventie si un alt aviz se transforma in spatiu comercial cu alta destinatie - pizzerie.

Alta activitate, alt nivel de zgomot, alte mirosuri, alt orar, alt numar de persoane,

Deci va trebuie o alta conventie cu proprietarii direct afectati, stinga, dreapta, sus si acordul scris al lor.
Dupa aceea va trebuie avizul CEx.

Art. 40 (1)Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, prezente in proiectul initial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv si cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

(3)Odata cu acordul mentionat la alin. (1), proprietarii direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii si proprietarul care solicita acordul pentru schimbarea destinatiei locuintei sau spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta semneaza si o conventie cu privire la declararea activitatii care se va desfasura in spatiul respectiv, precum si numarul de persoane in functie de care vor fi calculate cheltuielile pe numar de persoane.

(3)O copie a conventiei prevazute la alin. (2) se inmaneaza presedintelui asociatiei de proprietari in vederea anexarii acesteia la acordul de asociere.

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2020
latka, moderator
Buna dimineața !Ce nu înțeleg ,este ca spațiul a fost mereu comercial și nu schimbam destinația .Va trebui sa funcționeze o pizzerie .Deci dacă este comercial nu ar trebui sa am de la vecini acordul ! Așa am înțeles din mai multe locuri ,dar vreau ceva concret sigur! Din aceasta lege pe care mi-ati trimis-o se înțelege ca am nevoie de acordul proprietarilor și a asociației dacă transform imobilul in alta destinație dar nu este cazul meu ! Deci ma puteți ajuta cu un răspuns fix pe problema mea?

latka a scris:

Articolul 40 din legea 196/2018
(1)Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, prezente in proiectul initial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv si cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.
(2)Odata cu acordul mentionat la alin. (1), proprietarii direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii si proprietarul care solicita acordul pentru schimbarea destinatiei locuintei sau spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta semneaza si o conventie cu privire la declararea activitatii care se va desfasura in spatiul respectiv, precum si numarul de persoane in functie de care vor fi calculate cheltuielile pe numar de persoane. (3)O copie a conventiei prevazute la alin. (2) se inmaneaza presedintelui asociatiei de proprietari in vederea anexarii acesteia la acordul de asociere.

Va trebuie acordul scris al proprietarilor direct afectati, deoarece veti semna si acea conventie, plus avizul comitetului executiv.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fix la problema dvs. v-am explicat, dar nu pricepeți. Înainte a fost o banca, o altă conventie, un alt acord, un alt aviz. I-ați schimbat destinația din banca, în pizzerie, va trebuie un nou acord, un nou aviz. Citiți art 40 alin 1, din legea asociațiilor de proprietari, sunteți în cazul "precum și a spațiilor cu o alta destinație", pe care-l schimbați din banca în pizzerie. Asa ați obține aviz pentru un birou notarial și mâine va faceți discoteca, poimâine spălătorie, șamd Pentru fiecare gen de activitate vecinii direct afectați trebuie să-și dea acordul. Nu e totuna sa ai vecin un birou notarial sau o spălătorie, de aia se vorbește de acea convenție.
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2020
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua!detin un apartament la parter pe persoana fizica, il ... shoricica shoricica Buna ziua!Detin un apartament la parter pe persoana fizica, il pot inchiria unei firme? in ce conditii isi poate desfasura acolo o activitate privata? (vezi toată discuția)
Buna ziua, detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou ... Ani1959 Ani1959 Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou care este in acte (si din proiect) spatiu comercial. In acest spatiu, doresc sa deschid un salon ... (vezi toată discuția)
Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)