avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier

Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum întrebarea ....
Trebuie sa aduc semnătura tuturor locatarilor din bloc sau este nevoie doar pe plan orizontal cel din stânga și cel din dreapta și pe plan vertical cel de sus și atât deoarece in jos nu putem merge .Eu sunt la partier .... Ce ziceți ,imi ajunge doar semnătura la cel de sus și cei lateral ??
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
Jvs81, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 15:17, 23 Aprilie 2024
Multumesc pt atentionare, voi clarifica, tot farmacie vreau sa functioneze

Adam Grecu a scris:

Daca @ Iuliandumitru7567 citea tot topicul, ar fi inteles ca, desi spatiul este "comercial" din proiectare/constructie, una esta sa functioneze o farmacie si alta sa functioneze un atelier de reparat burlane sau acordeoane, ce ziceti ?
Spatiul este comercial, dar pentru a vi se da un raspuns corect trebuie sa ziceti ce activitate doriti sa faceti acolo . Cititi mai sus raspunsurile date deja. S-ar putea ca vecinul dvs. sa aiba dreptate si-l puteti actiona in instanta degeaba...

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e un vot ci stiu ei cine sunt vecinii si daca majoritatea vrea sau nu .
Daca nu va da pentru spatiu atunci nici o sansa sa va dea sa puneti afara nu stiu ce reclama.
Nici noi nu le dam voie sa puna reclama (patrat verde) decat in spatiul interir la geam si doar sa stea aprinsa fara nici un jos de lumini.
De altfel pe majoritatea le au facut doar sa fie aprinse (crucea verde) ca jocul de lumini inebuneau vecinii.
Si asa nu isi are rostul decat daca ar fi deschisa noaptea.
Ultima modificare: Marți, 5 Septembrie 2023
Nivea, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul in care doriti sa functionati, tot cu farmacie si autoritatile va mai cer ceva acorduri, mergeti la sediul asociatiei, explicati situatia si, probabil nu va fi nicio problema pentru a obtine acele semnaturi de la proprietarii "afectati" si a comitetului executiv. Stiu ca este un formular tipizat la R. Comertului.
Cred ca ce-a mai "domestica" activitate care poate sa functioneze la parterul unui bloc, este sediul unei farmacii, ori a unui birou de incasari servicii (telefonie, cablu TV, ceva de genul acesta).
Daca spatiul respectiv este al dvs.(sunteti proprietar), in mod sigur as. prop. o sa va repartizeze niste costuri proportionale cu cota-parte indiviza de proprietate. Din acest motiv v-am indrumat sa mergeti si sa dicurari la sediul as. prop. Apoi, chiar daca nu dvs. sunteti proprietar, ci altcineva, situatia este similara
Cititi si ce a scris dl. moderator mai sus, ca chiar va intereseaza.
Succes!
Aici dvs aveti o problema GRAVA de interpretabilitate a LEGII... deci sa ne INTELEGEM .. : in romania sunt 2 tipuri de spatii: spatii de locuinta . .si spatii cu alta destinatie decat ce-a de locuinta.. acele blocuri care au si spatii cu alta destinatie la PARTER ( ele NU SE CHEAMA SPATII COMERCIALE - asha se SUBINTELEGE )... sunt autorizate din CONSTRUCTIA BLOCULUI . .chiar daca sunt de pe timpul COMUNISMULUI... cand schimbi profilul de activitate ECONOMICA - NU INSEAMNA ca se schimba destinatia INITIALA... REPETAM.. ea poate sa fie doar de 2 feluri.. de locuinta si cu alta destinatie. Asha ca NU MAI INTERPRETATI ca PRIMARIA ABUZIV chestia cu acordurile vecinilor... si avizul sanitar si altele. .NU AU TREABA CU ASOCIATIA.. fiindca in primul rand NU SE UTILIZAZA SPATIUL COMUN.. ( casa scarii si.. restul ) puteti din bun simt sa cereti cum vrea MUSCHIUL primariei acordul celor de pe granita.. sus -jos - stanga - dreapta.. dar ATENTIE ... daca vecinii NU VA DAU ACORDUL ca asha vrea MUSCHIUL lor aveti DREPTUL si OBLIGATIA sa ii actionati in instanta... DIN MOMENT ce este SPATIU CU ALTA DESTINATIE decat de LOCUINTA din CONSTRUCTIE .. are si toate ACORDURILE.. doar cand faci dinrt-un spatiu de locuinta.. ( apartament) la parter de bloc - un spatiu cu ALTA DESTINATIE decat de locuinta... atunci trebuie acordurile TUTUROR.... in rest... este vorba de cum vrea fiecare sa CITEASCA LEGEA.... eu va zic ca am spatiu cu alta destinatie la parter de bloc si eu ca si PRESEDINTE de asociatie am impus doar partea de COS de FUM sa se duca sus pe bloc .. si pastrarea CURATENIEI... in rest nu poti sa zici NU .. ca asha vrea muschiul tau ....
Ehe-hei, complicata treaba cu modificarile astea,
Cu pizeria nu merge oricum ai vrea...
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2024
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua!detin un apartament la parter pe persoana fizica, il ... shoricica shoricica Buna ziua!Detin un apartament la parter pe persoana fizica, il pot inchiria unei firme? in ce conditii isi poate desfasura acolo o activitate privata? (vezi toată discuția)
Buna ziua, detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou ... Ani1959 Ani1959 Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou care este in acte (si din proiect) spatiu comercial. In acest spatiu, doresc sa deschid un salon ... (vezi toată discuția)
Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)