avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, dețin un imobil la ultimul etaj din bloc, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, dețin un imobil la ultimul etaj din bloc, in repetate ...

Bună ziua, dețin un imobil la ultimul etaj din bloc, in repetate rânduri am solicitat Asociației de proprietari sa rezolve situația acoperișului care este in proprtie de 50%infiltrat cu apă, iar apartamentul arată mai mult decât deplorabil, mucegai și igrasie. De 4 ani de zile am insistat sa se rezolve aceasta problemă, chiar si in scris, insa nici până acum nu s-a rezolvat, invocând motive ca sunt locatari care nu vor sa dea bani la repararea acoperișului.
Va rog sa imi dati o solutie pentru aceasta situație.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:06, 2 Noiembrie 2020
Scrie în lege ca se amendează persoanele vinovate. Dacă reclamația este ca președintele de asociație nu și-a îndeplinit obligațiile, plătesc proprietarii? Dacă un proprietar nu respecta regulile și e reclamat la ISC, plătesc toți proprietarii? Dacă administratorul nu are atestat, plătesc toți proprietarii?

Și chiar prin absurd, dacă agentul constatator e prost și da asociației amenda, ca nu are administratorul atestat, sa zicem, amenda aia credeți dvs. ca se împarte la toți? Arătați-mi articolul de lege care spune asta.
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2020
latka, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoana vinovata este asociatia ca persoana juridica.
Si cum toti membrii fac parte din asociatie...
Ar trebui ca asociatia sa promoveze in justitie o acțiune impotriva persoanei sau persoanelor fizice vinovate dar...exista probleme la acest capitol pentru ca legea nu face diferența cine semnează actiunea in justitie si ar trebui sa o semneze tocmai persoana fizica vinovata.
Legea nu este gandita la un mod suficient de inteligent pentru ca daca nu o fac cei care știu cum sa o faca asa va fi...insuficient gandita...

Cu stima,
Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul Bucuresti
Citiți legea, d-le avocat, nu spune nimic despre persoana juridică asociația, ci spune despre persoane fizice și juridice vinovate.
Se amendează asociatia.
In judecata cine răspunde?
Asociatia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu dați și un temei legal, dacă sunteți atât de sigur, ca în toate situațiile se amendează asociația? Eu va spun ca în legea 196 scrie cum zic eu.
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2020
latka, moderator

Alte discuții în legătură

bună ziua. locuiesc ... viorel 33 viorel 33 Recuperare cheltuieli reparația acoperis. Bună ziua. Locuiesc într-un imobil cu patru etaje. Un vecin de la etajul patru a depus la asociație o factura ce ... (vezi toată discuția)
Legea 196 /2018 din 20 iulie RazvanBond RazvanBond Bună ziua, am tot citit noua lege si nu reusesc sa gasesc exact art. In care asociatia este de datoria iei sa repare acoperisul blocului in care locuiesc. Am ... (vezi toată discuția)
Şedinţă decizie reparaţii terasă acoperiş LoAlice LoAlice Bună ziua. M-am documentat în legătură ce ar putea presupune un demers pentru repararea unei terase a scarii blocului. Am depus la asociaţie o sesizare ... (vezi toată discuția)