avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, dețin un imobil la ultimul etaj din bloc, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, dețin un imobil la ultimul etaj din bloc, in repetate ...

Bună ziua, dețin un imobil la ultimul etaj din bloc, in repetate rânduri am solicitat Asociației de proprietari sa rezolve situația acoperișului care este in proprtie de 50%infiltrat cu apă, iar apartamentul arată mai mult decât deplorabil, mucegai și igrasie. De 4 ani de zile am insistat sa se rezolve aceasta problemă, chiar si in scris, insa nici până acum nu s-a rezolvat, invocând motive ca sunt locatari care nu vor sa dea bani la repararea acoperișului.
Va rog sa imi dati o solutie pentru aceasta situație.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:06, 2 Noiembrie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu va spun cum se aplica amenzile.
Ma ocup de instanță si nu de amenzi si rezolv acolo unde departamentul de la primarie nu se descurca sau nu vrea sa se descurce.

Este ceva arhicunoscut cu amendarea asociației si ma mir ca nu ati auzit de asa ceva.
Culmea este ca se supara tot pe cel care are dreptate cei din bloc ca nu le convine sa dea bani in plus.
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu credeam ca dvs. va ghidați după legi, nu din auzite. În legea 196 scrie ca persoanele vinovate, fie ele fizice sau juridice, dintr-o asociație vor fi amendate. Nu scrie absolut nici un articol despre amendarea asociației. Citiți legile.

Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2020
latka, moderator
Nu e nici macar o problema de lege, ci de logica:

Sa spunem ca cineva face o reclamatie la ISC, pentru ca un proprietar (poate fi o persoana fizica, sau o persoana juridica ce detine un spatiu in asociatie) a incalcat art. 40 alin 1 din legea 196/2018, fapta sanctionata de art. 102 alin 1 litera g .
Reclamatia se depune la ISC si amenda este de minim 5000 RON.

Cum isi poate imagina cineva ca ISC va amenda asociatia si acea asociatie va repartiza amenda (in baza carui articol din legea 196/2018 ?!? ) tuturor proprietarilor ? Haida de . :))))
Dar, dupa cum a spus userul, exista locatari care nu vor sa dea bani. Presupun ca in AG s-a hotarat asta....
Cine este vinovat? Normal este o hotarare contrara legii, care spuneca fd de reparatii se incaseaza in avans. Deci ar trebui sa fie in liste si, cine nu plateste sa fie restantier.



latka a scris:

Scrie în lege ca se amendează persoanele vinovate. Dacă reclamația este ca președintele de asociație nu și-a îndeplinit obligațiile, plătesc proprietarii? Dacă un proprietar nu respecta regulile și e reclamat la ISC, plătesc toți proprietarii? Dacă administratorul nu are atestat, plătesc toți proprietarii?

Și chiar prin absurd, dacă agentul constatator e prost și da asociației amenda, ca nu are administratorul atestat, sa zicem, amenda aia credeți dvs. ca se împarte la toți? Arătați-mi articolul de lege care spune asta.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. presupuneti ca exista o hotarire AG ca sa nu se dea bani pentru acoperis ?!? Ma cam indoiesc. Oricum, discutia de final era alta, despre cum scrie in legea 196/2018 ca se dau amenzile. Eu sustin (asa scrie) ca se dau doar persoanelor vinovate (fizice sau juridice, pentru ca proprietari nu sunt numai persoane fizice) si ca nu se dau asociatiei. In plus, de ce s-ar imparti o amenda la toti proprietarii (in cazul in care prin absurd s-ar da asa ceva), pentru ca nu exista in lege un mod de a imparti o astfel de cheltuiala.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
latka, moderator

Alte discuții în legătură

bună ziua. locuiesc ... viorel 33 viorel 33 Recuperare cheltuieli reparația acoperis. Bună ziua. Locuiesc într-un imobil cu patru etaje. Un vecin de la etajul patru a depus la asociație o factura ce ... (vezi toată discuția)
Legea 196 /2018 din 20 iulie RazvanBond RazvanBond Bună ziua, am tot citit noua lege si nu reusesc sa gasesc exact art. In care asociatia este de datoria iei sa repare acoperisul blocului in care locuiesc. Am ... (vezi toată discuția)
Şedinţă decizie reparaţii terasă acoperiş LoAlice LoAlice Bună ziua. M-am documentat în legătură ce ar putea presupune un demers pentru repararea unei terase a scarii blocului. Am depus la asociaţie o sesizare ... (vezi toată discuția)