avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, dețin un imobil la ultimul etaj din bloc, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, dețin un imobil la ultimul etaj din bloc, in repetate ...

Bună ziua, dețin un imobil la ultimul etaj din bloc, in repetate rânduri am solicitat Asociației de proprietari sa rezolve situația acoperișului care este in proprtie de 50%infiltrat cu apă, iar apartamentul arată mai mult decât deplorabil, mucegai și igrasie. De 4 ani de zile am insistat sa se rezolve aceasta problemă, chiar si in scris, insa nici până acum nu s-a rezolvat, invocând motive ca sunt locatari care nu vor sa dea bani la repararea acoperișului.
Va rog sa imi dati o solutie pentru aceasta situație.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:06, 2 Noiembrie 2020
Am aceleasi problema .
Primaria nu m-a ajutat in nici un fel ...
Au reparat in 2014 dar nu cu o firma de specialitate , numai dupa ce infiltratiile s-au dus si la apart..vecin .
Acum am din nou infiltratii din 2018 , aceleasi demersuri fara nici un résultat ....primaria contesta pozele facute cu telefonul Mobil care arata si data cind au fost facute pozele , dar primarul a considerat ca aceste poze nu sint dovezi .
Dovada pt.d-ul Primar este declaratia conducerii asoc.de prop..
Aceeasi coruptie la toate nivelurile si mi-e teams ca in toata Romania .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutiile sunt interesante, dar se vede treaba ca multi nu cunosc o asa-zisa procedura corecta privind abordarea acestei chestiuni.
Sunt de acord cu formularle facute de catre @latka - dar cand "aud" ca asociatia nu vrea sa se implice, m-apuca toti dracii... Cum adica, nu vrea sa se implice? Dar ce ati cerut acolo?
Sa va repartizeze 50 km de plaja la Mamaia? Haideti sa fim seriosi. Bani indeajuns, niciodata nu o sa fie disponibili, insa tocmai aici ar trebui sa intervina conducerea asociatiei - sa le explice acelor proprietari ce tocmai legislatia zice, adica ce obigatii au cei care au locuinte la bloc, DA ?
Pe forum s-a mai raspuns la asemenea spete. Poate le cautati si gasiti mai multe informatii.
Iata un scurt rezumat postat de catre mine si cu alte ocazii, adica pasii pe care trebuie sa-i faceti:
- notificare as. prop. privin infiltratiile in ap. prop. personala (notificarea scrsa cu nr. de inregistrare, eventual atasati fotografii, de la dvs. din casa si chiar de la ceilalti vecini de la ultimul nivel);
- trebuie sa primiti raspunsul scris al com. ex.;
- presedintele com. ex. convoaca, daca are, comisia tehnica pentru constatarea reclamatiei dvs. apoi incheie un proces verbal de constatare; daca nu are o comisie de constatare, o numeste instant dintre membrii com. ex si niste oameni responsabili din scara / blocul respectiv;
- daca reclamatia este intemeiata, presedintele convoaca adunarea de bloc/scara/ si informeaza proprietarii de necesitatea si aprobarea efectuarii reparatiei terasei si constituirea unui fond de reparatii; aici as adauga ca nu este absoluta nevoie de convocarea unei adunari de bloc, daca in prealabil, in AG a proprietarilor, de la inceputul anului s-a discutat si aprobat crearea unui fond de reparatii a hidroizolarii teraselor (acolo unde este nevoie); informarea proprietarlor se poate face si prin afisarea la avizierul blocului a hotararii com. ex. luata in legatura cu necesitatea efctuarii lucrarii de hidroizolatie a terasei; asa cum s-a mentionat de catre @latka, asemenea lucrari nu se fac de placere, ca vrem sau nu vrem - retineti, este o obligatie legala.;
- administratorul cauta 2-3 firme specializate in lucrari de hidroizolatii solicitand efectuarea de masuratori si intocmirea unor oferte si devize de cheltuieli;
- com. executiv. alege o oferta, afiseaza la avizier oferta si predevizul de lucrari;
- functie si de alte informatii, incheie un contract de prestari de servicii cu firma aleasa, privind repararea terasei (atentie la termeni si conditii, garantii, etc.);
- com. executiv, prin comisia tehnica, administrator, proprietari, etc. urmaresc derularea lucrarii conf. contractului incheiat;
- la terminarea lucrarilor, comisia de receptie face probele cu apa, etc, semneaza un proces-verbal de receptie.

Daca toate acestea nu s-au intamplat din nepasare, neglijenta, etc., abia acum puteti informa conducerea as. ca sunteti dispus sa efectuati pe cheltuiala proprie aceste lucrari - dar in prezenta unei comisii de supraveghere a lucrarilor si intocmirea documentelor finale. Toate documentele justificative privind efectuarea lucrarii le atasati in copie la cererea dvs. de recuperare a cheltuielilor.
Daca nici in acest mod nu reusiti mare lucru, abia in aceste conditii puteti sa va adresati instantei, dand as. prop. in
judecata. Observati ca totusi actiunea nu se poate efectua chiar asa de simplu. Este nevoie de ceva timp...
Pentru ca acum suntem deja in data de 2 noiembrie 2020, lucrarile de hidroizoplatii a teraselor se pot face, dar mai greu, din cauza temperaturilor exterioare mai mici, precum si a anotimpului ploios - dar daca aveti sumele necesare, este posibil ca o firma serioasa sa efectueze lucrarea intr-un termen foarte scurt.
Sfat:
Nu incercati sa faceti lucrari de hidroizolatii a terasei, pe bucatele. Lucrarea se va efectua pe intreaga scara / bloc si incercati sa le explicati unor proprietari ca aceasta lucrare nui se face din doi in doi ani, ci odata la 10-15 ani sau poate chiar mai mult !
As mai vrea sa va amintesc ca cei care vor executa lucrarea sa de-a o atentie sporita la orificiile de evacuare a apelor pluviale - adica, acestea sa fie refacute in totalitate.
Va doresc mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

bună ziua. locuiesc ... viorel 33 viorel 33 Recuperare cheltuieli reparația acoperis. Bună ziua. Locuiesc într-un imobil cu patru etaje. Un vecin de la etajul patru a depus la asociație o factura ce ... (vezi toată discuția)
Legea 196 /2018 din 20 iulie RazvanBond RazvanBond Bună ziua, am tot citit noua lege si nu reusesc sa gasesc exact art. In care asociatia este de datoria iei sa repare acoperisul blocului in care locuiesc. Am ... (vezi toată discuția)
Şedinţă decizie reparaţii terasă acoperiş LoAlice LoAlice Bună ziua. M-am documentat în legătură ce ar putea presupune un demers pentru repararea unei terase a scarii blocului. Am depus la asociaţie o sesizare ... (vezi toată discuția)