avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere (actiune) vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere (actiune) vatamare corporala

Buna seara/ziua

Dupa cit timp trebuie o victima sa intenteze o actiune de vatamare corporala , insotita de actele doveditoare , martori , certificat medico-legal etc ?
Sau ma rog plangere la politie , cam ce trebuie facut.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 22:55, 29 Decembrie 2009
Buna seara din nou. Prima data ne-ati spus ca s-au comis acte de vilenta, iar acum spuneti ca este vorba despre o altercatie verbala. In primul caz( acte de violenta) , vi s-au prezentat caile legale. In privinta unor altercatii verbale , acestea sunt lucruri greu de dovedit , in special daca nu exista martori, iar organele de cercetare penala nu se pot autosesiza . Ar putea eventual sa existe infractiunile de insulta sau calomnie , insa, in aceste situatii, se impune depunerea unei plangeri prealabile , si se indica mijloacele de proba in vederea sustinerii acuzatiior.
Intr-adevar nu am fost explicit.
In acea altercatie verbala intre "victima" si grupul de "agresori" la un moment dat sustine victima a fost lovita de unul din grup . Dar nu poate dovedi cine era .
Cum procedeaza ?

Multumesc
Daca nu exista martori de partea victimei, nu prea vad vreo cale prin care sa dovedeasca cine l-a agresat. Poate doar daca din grupul respectiv , cineva va trece de partea lui..
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2009
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutatima aselajusto aselajusto buna seara eu sunt din baia mare, am o prietena care sta in jud satu mare , este casatorita si are 2 copilasii : unul de 2 ani ai o fetita de 9 luni, ... (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Declaratie la pol jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua : asavea si eu o intrebare :daca 4 persoane au avut un conflict (bataie) cu o persoana ,iar aceasta a depus plangere la pol. Acum cele 4 persoane ... (vezi toată discuția)