avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in casa pe care ...

Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in casa pe care am achizitionat-o inainte de casatorie, prin credit PC, durata 25 ani, deci este bun propriu. Eu am parasit locuinta din motive personale. Am avut primul termen si urmeaza cel de-al doilea in luna februarie.
Ii pot face evacuare inainte de finalizarea procesului de divort? A cerut prin reconventionala drept de retentie asupra imobilului.
Casa, creditul, utilitatile, absolut toate sunt pe numele meu, si automat, eu le-am platit si le platesc in continuare integral.
Sunt acoperit legal sa ii fac evacuare sau trebuie sa astept definitivarea divortului? Ea a introdus si partajul, desi nu avem bunuri comune.....bine, asta este alta discutie...
Buna seara, poate ma trezesc si eu intreband, dar chiar nu stiu/nu inteleg: dreptul de retentie cerut de sotie, pana cand e valabil, pana la finele divortului sau al partajului? Ca daca e pana se termina partajul, inseamna ca mai dureaza 2-3 ani, nu? Timp in care eu platesc creditul si ea sta in casa...
Cum poti cere un drept de retentie asupra unui bun care nu e al tau? Ok, inteleg, momentan se considera imobil conjugal, dar dupa divort, cum sta treaba?
Avocatul spune ca imediat dupa terminarea divortului, ii putem face evacuare. Voi ce parere aveti?
@gi-jane2 v-a raspuns deja la aceste intrebari, respectiv momentul cand veti putea cere evacuare sotiei din apartamenet si dreptul de retentie.

In acest caz, sotiei nu i se va acorda un drept de retentie.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2020
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Omul a plecat din proprie inițiativă, „prietenii știu de ce”, nu l-a dat ea afară. „Solidaritatea” feminină pe care o exhibați mă înduioșează. :)


Irina Pricop a scris:

"avantaj ea!" Si cu reciprocitatea invocata cum ramane?

hotumattua a scris:

Nu stă „în casa dvs.”, stă în domiciliul conjugal. Când v-ați căsătorit, v-ați asumat, reciproc, „și la bine și la rău”, etc. „Legile astea”, așa cum sunt ele făcute, fac diferența între o „familie” și „one night stand”. Pe durata căsătoriei, nu ați plătit „doar dvs”, ratele, au fost plătite de familie, deci sunt bun comun. După divorț, la partaj, urmează să se stabilească cât și ce aprține fiecăruia. Pentru moment, ea este în casă: avantaj ea!




1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu exista "domiciliul conjugal". exista doar "locuinta familiei" si poate fi notata ca atare in CF; asta nu da nici drepturi in plus si nici "in minus" raportat la problema autorului topicului; ca orice divort, probabil ca si acesta naste monstri

hotumattua a scris:

Omul a plecat din proprie inițiativă, „prietenii știu de ce”, nu l-a dat ea afară. „Solidaritatea” feminină pe care o exhibați mă înduioșează. :)


3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
"avocat specializat in amanari". Genial :)))

Alte discuții în legătură

Executare silita a sotului nepropietar Lexandru11 Lexandru11 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Timp de 30 de ani sotia G a fost casatorita cu sotul M. Inaintea casatoriei sotul M a cumparat o ... (vezi toată discuția)
Bunurile dobandite inaintea casatoriei se impart?... auricius auricius Buna ziua. Doresc sa stiu daca bunurile cumparate de o persoana inaintea casatoriei se impart intre soti, in divort(la partaj). Precizez ca sotia a cumparat ... (vezi toată discuția)
Soțul nu a avut serviciu mai mulți ani, iar când a muncit a avut un venit foarte mic comparativ cu soția. se ține seama la partaj de acest lucru? costica_ioana costica_ioana Buna seara! La partaj prin instanță, se ține cont de : 1. soțul nu a avut mulți ani servici si când a avut venitul lui a fost foarte mic comparativ cu ... (vezi toată discuția)