avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Ordin al Ministrului Sănătății pentru alăptarea ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Ordin al Ministrului Sănătății pentru alăptarea noilor născuți ...

Ordin al Ministrului Sănătății pentru alăptarea noilor născuți neinfectati care sa fie alăptați de mame infectate cu Covid-19.
Am inteles ca au in lucru asa ceva.
Ati auzit de asa ceva sau este doar un zvon?

Este o forma de infectare a noilor născuți daca se va adopta un astfel de ordin.
Noii născuți nu sunt infectati atunci cand se nasc chiar daca mamele sunt infectate cu Sars-Cov-2.
Cu ocazia alăptării se vor infecta foarte probabil.
Nu înțeleg logica unui astfel de ordin care am impresia ca l-au vrut unii medici care se pare ca au idei extrem.de proaste.

Sa expui niște noi născuți la virusul Sars-CoV-2 nu poate fi in niciun caz o idee buna.

Oare mamele infectate ar fi de acord sa isi alăpteze bebelușii sanatosi?

Nu am in vedere ipoteza in care atat mama cat si copilul este infectat cu Sars-Cov-2.
Intr-o atare ipoteza este altceva.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:11, 22 Martie 2021
Credeam ca in Bulgaria s-a dat acel ordin al Ministerului Sanatatii de alaptare a noilor nascuti sanatosi, de mame infectate :)
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2020
latka, utilizator
Nu ar fi exclus ca in Bulgaria sa existe un astfel de ordin al ministrului sănătății.
La ei mașinile de.politie sunt folosite ca ambulante in prezent.

Daca se infecteaza medicii si cei din personalul sanitar si se închid maternitățile vor naște acasă și vor face ce vor.

Încă nu s-a decis nimic din cate bănuiesc eu dar mâine fac verificări in monitorul oficial.

Cred ca va pare de necrezut dar există persoane care vor asa ceva.
Nu ar fi exclus sa fie o idee din UE.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2020
Cehii nu au fost atenti si au grave probleme cu medicii.

, Spitalele din Cehia resimt din plin presiunea acestei creşteri considerabile a numărului de cazuri de coronavirus. Numărul spitalizărilor a crescut cu o treime şi a ajuns la 8.278 în ultima săptămână, iar media de vârstă a pacienţilor internaţi a crescut, într-o perioadă în care spitalele se confruntă cu o penurie de personal medical, după o creştere a cazurilor de contaminare în rândul medicilor şi asistentelor.""

[ link extern ]

Cehia se apropie de 16000 de infectari confirmate pe zi, avand peste 15000 de infectari confirmate pe zi.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care-i legatura cu alaptarea noilor nascuti ?
Daca mamele infectate infecteaza bebelușii atunci cand alăptează in maternitate se vor infecta si cadrele medicale de la noii născuți pentru ca au contact direct cu ei.
Daca va aduceți aminte un domn colonel din Cluj si-a scos masca pentru a face o intubare unei persoane infectate majore deoarece intubarea este greu de făcut.S-a infectat toata echipa de la spitalul militar din Cluj și a fost trimisa acasă.
Noii născuți sunt intubati daca au probleme si ganditi-va daca la un adult este greu cat de greu este de realizat intubarea la un nou născut.
Este doar un mic detaliu dar care este demn de luat în seama.

Am verificat azi si nu s-a dat niciun ordin referitor la alăptarea mamelor infectate cu Covid-19 aflate în maternitati.
Dar exista persoane care vor asa ceva.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in china in august 2019 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aveti aici linkul: https://www.mediafax.ro/coronavirus/wuhan-imagini-din-satelit-indica-o-alta-perioada-de-inceput-a-coronavirusului-19262504 Nu am ... (vezi toată discuția)
Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)