avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Părinții mei au divorțat de peste 10 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Părinții mei au divorțat de peste 10 ani. Tatăl ...

Bună seara.
Părinții mei au divorțat de peste 10 ani.
Tatăl meu a rămas în casa construită de ambii părinți, pe când noi, doi frați, am plecat împreună cu mama ca să ne refacem viața.
Din cauza costurilor ridicate și a lipsei banilor, am sfătuit-o pe mama la acel moment să nu facă partaj, deoarece atâta timp cât tatăl nostru este în viață, niciunul din noi nu se va întoarce să locuiască în casă.
În extrasul CF casa apare pe numele amândurora.
Se poate ca mama să rămână fără partea ei de casă?
Se poate ca tata să facă ceva cu casa fără știrea/semnătura mamei?
Am auzit ieri de termenul de uzucapiune și m-a pus pe gânduri.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: ValeMaria , utilizator 20:40, 13 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este imposibil de demonstrat ca a inlocuit incuietorile din rea-vointa. Daca nu ati luat legatura cu el ca sa va permita accesul in casa si a refuzat nu puteti cere nimic. Sunt multe ,,chichite'' ca in orice meserie. El a inlocuit incuietorile ca a ,,pierdut cheia'' si nu mai putea intra in casa. Sau a pierdut o cheie si a schimbat incuietorile ca sa nu intre si altcineva in casa ca sa fure ceva...
si a stat in pasivitate 10 ani ? nu merge asa...
A stat în pasivitate mai bine de 10 ani, timp în care am dormit trei ierni într-o casă fără nicio sursă de căldură, ne-am spălat cu apă încălzită pe aragaz. Am preferat să ne terminăm școlile în liniște, ca apoi să vedem ce putem face pentru ca mama să reintre în posesia a ce i se cuvine.
Era mai bine să facem scandal, cu poliție și tribunale, când noi eram terminați psihic?
Nu pot să cred că acesta este un argument.
Acum, după atâția ani ne simțim în stare să luăm taurul de coarne.
Vi se pare normal ca unul dintr-o familie de 4 să trăiască fără nicio grijă, pe când ceilalți 3 să o ia de la 0?
Au fost luni de zile în care nu reușeam să ne astâmpărăm foamea înainte sa punem capul pe pernă.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati terminat scolile in liniste, buna sau rea, a fost optiunea dumneavoastra. Nu conteaza ce credeti dumneavoatra, conteaza litera si spiritul legii. Nu conteaza ce mi se pare mie normal sau nu, Punctul de vedere legal poate sa difere de punctul de vedere moral. Acum daca va simtiti in stare sa luati taurul de coarne va trebui sa faceti scandal. Nu cred ca dupa 10 ani de trai fara grija va vrea de bunavoie sa va dea partea. Notificati-l legal ca vreti sa va intoarceti in casa si apoi vedeti pe ce cale legala va incadrati.
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2020
ValeMaria, utilizator

Alte discuții în legătură

Tata agresiv si betiv Blabla1234 Blabla1234 Buna,am si eu niste probleme cu tatal meu. Efectiv de cand eram mica ne terorizeaza si pe mine si pe mama mea. Acum daca am crescut si ma pot duce la munca are ... (vezi toată discuția)
Ajutor (violenta domestica) sergiux3m sergiux3m Numele Meu este sergiu am 22 de ani si sunt din tulcea....poate nu are relevanta.......de ceva timp adica de vreo 6-7 ani viatza mea si a celorlanta 2 surori ... (vezi toată discuția)
Obligatii plata cheltuieli de judecata la un proces de partaj ... undrh undrh Obligatii plata cheltuieli de judecata la un proces de partaj intre frati. Detin 6/8 dintr-un imobil din 2015 (celelalte doua optimi apartin celor doi frati ai ... (vezi toată discuția)