avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, se poate să achiziționez un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, se poate să achiziționez un apartament astfel ...

Bună seara, se poate să achiziționez un apartament astfel încât soțul meu să nu aibă drepturi asupra lui? Urmează ca apartamentul să-l donez fiicei mele peste 8 luni.
Vă mulțumesc anticipat pentru eventuale răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 19:06, 12 Noiembrie 2020
Stimata doamna, conteaza foarte mult contextul in care doriti sa faceti actele enumerate, in conditiile expuse cat si sursa banilor din care vreti sa cumparati. De asemenea, si daca veti cumpara direct pe numele fiicei, peste 8 luni, sursa banilor tot conteaza cata vreme este evident ca fiica nu ii are si nici nu ii va produce in urmatoarele 8 luni. Sau poate banii sunt ai fiicei dar "gestionati" de dvs., ea fiind minora? Va rog expuneti situatia mai pe larg pentru a vi se putea da un raspuns pertinent. Altfel, toata lumea isi da cu parerea, profesionistii pierd timp sa va dea niste raspunsuri documentate si este posibil sa nu va ajute, situatia dvs. fiind diferita ...

Florin_Marian a scris:

Bună seara, se poate să achiziționez un apartament astfel încât soțul meu să nu aibă drepturi asupra lui? Urmează ca apartamentul să-l donez fiicei mele peste 8 luni.
Vă mulțumesc anticipat pentru eventuale răspunsuri!

Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2020
Irina Pricop, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)
Pot sa cumpar un apartament ca bun propriu daca sunt casatorit. ... Byzy22 Byzy22 Pot sa cumpar un apartament ca bun propriu daca sunt casatorit. Si sotia este de acord ca sa nu fie bun comun? (vezi toată discuția)
În ce condiții pot cumpăra un imobil în timpul căsătoriei și sa fie numai al meu? grecudana grecudana Vreau sa cumpăr un apartament cu credit imobiliar, căsătorit fiind. Soția nu este de acord nici cu cumpărarea apartamentului și nici cu creditul. În ce ... (vezi toată discuția)