latka a scris:
Dacă tăceați, filozof erați :
Se aplica pentru modernizare proprietate comună, fie ea și exclusivă, unde aproba doar cei care au acea proprietate comuna exclusivă, cu majoritate de doua treimi.
N-am greșit topicul ! :)))
Se vede că nici acum nu te-ai dumirit că nu poate exista nicio proprietate sau instalație COMUNĂ dacă ai o Asociație de Proprietari alcătuită din mai mult de un singur bloc sau Condominiu (nu doar dintr-o clădire).
CHIAR NU CUNOȘTI LIMBA ROMANĂ, SĂ NE SPUI CE ÎNSEAMNĂ PENTRU TINE CUVÂNTUL "CLĂDIRE", CÂND LEGEA SPUNEA EXPLICIT CĂ
ORICE ASOCIAȚIE DE PROPRIETARI NU SE PUTEA ÎNFIINȚA DECÂT PENTRU O SINGURĂ CLĂDIRE, NU PENTRU MAI MULTE ?
♦
REGULAMENTUL-CADRU AL ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI - 11.10.1996.
[ link extern ]
● Art. 3. Termenii utilizați în prezentul Regulament al Asociațiilor de Proprietari au următorul înțeles:
a) PRIN BLOC DE LOCUINȚE-CLĂDIRE-CONDOMINIU SE ÎNȚELEGE O PROPRIETATE IMOBILIARĂ, din care unele părți sunt apartamente proprietate individuală, iar restul este PROPRIETATE COMUNĂ INDIVIZĂ. Proprietatea imobiliară nu este UN CONDOMINIU decât dacă Cota-Parte Indiviză de proprietate COMUNĂ revine proprietarilor apartamentelor și NU SE POATE SEPARA de proprietatea asupra apartamentelor.
♦ NOTĂ: ACEASTĂ DEFINIȚIE LEGALĂ ESTE EXTREM DE CLARĂ PENTRU ORICINE: O ASOCIAȚIE DE PROPRIETARI = O CLĂDIRE = UN BLOC = UN CONDOMINIU = UN IMOBIL !
c) PRIN PROPRIETATE COMUNĂ SE ÎNȚELEGE TOATE PĂRȚILE DINTR-O CLĂDIRE aflată în proprietate, care nu sunt apartamente și
CARE SUNT DESTINATE FOLOSIRII ÎN COMUN DE CĂTRE TOȚI PROPRIETARII DIN ACEA CLĂDIRE. ♦ NOTĂ: PROPRIETATEA COMUNĂ EXISTĂ DOAR PENTRU O SINGURĂ CLĂDIRE !
PROPRIETATEA COMUNĂ ESTE INDIVIZIBILĂ și e deținută de proprietarii apartamentelor (...).
PROPRIETATEA COMUNĂ INCLUDE TOATE PĂRȚILE PROPRIETĂȚII CARE SUNT ÎN FOLOSINȚĂ COMUNĂ, ca: terenul pe care e construită CLĂDIREA, curtea, fundația, structura de rezistență, acoperișul, terasele, SCĂRILE, holurile, pivnițele, subsolurile, CASA SCĂRII, tubulatura de gunoi, ascensoarele.
PROPRIETATEA COMUNĂ INCLUDE INSTALAȚII ALE CLĂDIRII AFLATE ÎN FOLOSINȚĂ COMUNĂ CU CARE A FOST ÎNZESTRATĂ CLĂDIREA în timpul construcției sau cu care a fost dotată mai târziu de proprietari (...).
d) Prin Cotă-Parte se înțelege cota de proprietate care îi revine fiecărui apartament (...), DIN PROPRIETATEA COMUNĂ (...). În situația în care Cotele-Părți nu sunt înscrise în actele de proprietate, ele se vor calcula pentru fiecare apartament, corespunzător cu raportul dintre suprafața locativă a fiecărui apartament și totalul suprafețelor locative ale tuturor apartamentelor
DIN IMOBILUL CARE COMPUNE ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI.
f) Prin proprietar al spațiului, respectiv al apartamentului, se înțelege persoana sau grupul de persoane care are în proprietate acel spațiu, respectiv apartament, ÎNTR-UN BLOC DE LOCUINȚE SAU CONDOMINIU.
g) Prin Asociație de Proprietari se înțelege ORGANIZAȚIA PROPRIETARILOR TUTUROR APARTAMENTELOR DINTR-O CLĂDIRE CU MAI MULTE APARTAMENTE proprietate privată/mixtă.
h) PRIN ACORD DE ASOCIERE SE ÎNȚELEGE ACTUL CARE CONSFINȚEȘTE HOTĂRÂREA PROPRIETARILOR DE A SE ASOCIA, după înregistrarea PROPRIETĂȚII în Cartea Funciară.
i) Prin CHELTUIELI COMUNE se înțelege cheltuielile sau obligațiile financiare ale Asociației, CARE
SUNT LEGATE DE PROPRIETATEA COMUNĂ sau care nu pot fi înregistrate pe fiecare locuință.
[ link extern ]
● CAPITOLUL II. ÎNFIINȚAREA ȘI ÎNREGISTRAREA ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI.
Art. 4. ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI SE CONSTITUIE ÎN CADRUL UNEI ADUNĂRI GENERALE, CONVOCATĂ ÎN TERMEN DE 60 DE ZILE DE LA DATA LA CARE ÎNTREAGA CLĂDIRE A FOST ÎNREGISTRATĂ ÎN CARTEA FUNCIARĂ. ♦ NOTĂ: Grav este faptul că A.P.71 Brăila, la înființarea sa ilegală la Judecătoria Brăila pe data de 23.12.1997, NU A AVUT CONVOCATĂ NICIO ADUNARE GENERALĂ DE CONSTITUIRE A A.P.71, așa cum obliga explicit acest articol 4, astfel dovedindu-se că acea Instanță de Judecată a încălcat într-un mod total inexplicabil procedurile legale de înființare din 1997, aceasta acordând total ne-legal personalitate juridică unei false și ilegale Asociații, CARE NU A AVUT CONSIMȚĂMÂNTUL CELOR 458 DE PROPRIETARI, VALABIL EXPRIMAT PRIN VOT, DOAR ÎN URMA UNEI ADUNĂRI GENERALE DE CONSTITUIRE OBLIGATORII (IMPERATIVE) !!!
Membrii Asociației vor fi TOȚI PROPRIETARII APARTAMENTELOR (...) ATÂT TIMP CÂT ACEȘTIA CONTINUĂ SĂ DEȚINĂ UNUL SAU MAI MULTE APARTAMENTE DIN CLĂDIRE.
Art. 5. Asociația de Proprietari dobândește personalitate juridică în momentul înregistrării la Judecătoria
PE RAZA CĂREIA SE AFLĂ CLĂDIREA PENTRU CARE S-A CONSTITUIT ASOCIAȚIA, potrivit regulilor privind persoanele juridice.
Art. 6. Judecătoria se pronunță asupra cererii de înregistrare, pe baza Acordului de Constituire și a Statutului Asociației de Proprietari. STATUTUL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI SE ÎNTOCMEȘTE ÎN BAZA PREZENTEI LEGI ȘI A PREZENTULUI REGULAMENT-CADRU AL ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI.