am lucrat la o firma timp de 9 luni,insa gasindu-mi un alt loc de munca mam hotarat sa demisionez.am vb cu sefii mei si au fost de acord.insa unul din ei mia marturisit ca nu am fost pusa in ordine cu actele.ma refer ca nu miau platit indemnizatiile.bun...atunci leam spus ca nu stau nici eu in preavizul de 15 zile si mi sa spus ca e ok.eu banii ii iau in 2 transe:pe 20 avans si pe 5 salr.ok.data plecarii este 23 dec.mai am sanse ca pe 5 ian sa-mi iau salariul?
domnul zzenovia a spus:Aveti dreptul la compensare in bani a concediului de odihna neefectuat pentru perioada 2 august 2009-23 decembrie 2009 . Concediul de odihna la care aveti dreptul se calculeaza proportional cu timpul efectiv lucrat .
Modalitatea de calcul in cazul dvs .: nr.zile co conform vechimii totale in munca/nr.zile lucratoare din anul 2009*nr.zile lucrate de dvs.in anul 2009 .Dar iei nu miau platit nici o indemnizatie.Si din cate stiu eu concediu nu poti primi decat dupa un an pe cartea de munca.Cum sa le cer banii si pe concediu?
Nu mai este valabil faptul ca se da concediu de odihna abia dupa 11 luni lucrate, concediul de odihna , conform Codului muncii , se poate efectua oricand dupa angajare, dar se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat din anul pentru care se acorda . Solicitati societatii compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat pentru perioada cat ati lucrat in societate , ei vor sti despre ce e vorba .
Faceti o cerere pe care o adresati angajatorului si in care solicitati compensarea in bani a concediului de odihna cuvenit si neefectuat in conformitate cu art 141(4) din Codul Muncii.
am vb cu sefa mea aseara si mia spus ca in august nu am lucrat 3 sapt din motive ca nu am avut optomestrist si ca mia dat bani.adica acela mi la considerat ca si concediu.dar eu iam spus ca nu a fost vina mea ca nu sa lucrat.ce sa mai cred.are dreptate sau nu vrea sa imi dea banii pe concediu
#-o