avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... imi dau demisia fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

imi dau demisia fara preaviz

am lucrat la o firma timp de 9 luni,insa gasindu-mi un alt loc de munca mam hotarat sa demisionez.am vb cu sefii mei si au fost de acord.insa unul din ei mia marturisit ca nu am fost pusa in ordine cu actele.ma refer ca nu miau platit indemnizatiile.bun...atunci leam spus ca nu stau nici eu in preavizul de 15 zile si mi sa spus ca e ok.eu banii ii iau in 2 transe:pe 20 avans si pe 5 salr.ok.data plecarii este 23 dec.mai am sanse ca pe 5 ian sa-mi iau salariul?
Cel mai recent răspuns: msristina , utilizator 11:55, 8 Ianuarie 2010
se poate avea in vedere si art.287 Codul Muncii
Buna ziua,va rog mult sa-mi spuneti in cat timp trebuie sa se faca demersul pentru banii care mi se cuvin pe acel concediu.Sefa mea nici macar nu a vb cu contabila si mia spus ca i 3 luni.Ca asa este legea italiana.Dar eu din cate stiu suntem in Romania.Nu mia inregistrat nici demidia nici cererea.Mia spus sa nu le pun prin posta ca la magazin nu este nimeni.Ce sa fac?Eu ma duc la ITM,la Garda Financiara Si la politia economica.Nu mai rezist.Ma tot duce cu zaharelu#-o
Un caz asemănător am şi eu. Dacă aţi completat acte sâmbăta (facturi, chitanţe, contracte, avize) atunci puteţi proba cu actele purtând datele în care nu ar fi trebuit să fiţi la muncă.

Angajatorul respectă legislaţia muncii şi jurisdicţia fiscală din ţara unde are angajaţii. Aveţi 3 ani la dispoziţie pentru a vă recupera în instanţă drepturile.

Vă recomand să vă înarmaţi cu multă răbdare şi să vă denunţaţi angajatorul în cât mai multe locuri posibile pentru că genul ăsta de oameni sunt ca violatorii: dacă nu-i reclamă nimeni vor continua să-şi facă de cap.

Mult succes!
daca eu am plecat pe 23 dec,celelalte zile nu mi se mai iau in calcul pana pe 5.adica in loc de 600 cat trebuia sa iau imi da numai 350?
sau asta nu mai conteaza in momentul in care miam dat demisia fara preaviz
Data luarii in considerare este cea a desfacerii CIM.

Alte discuții în legătură

Plata concediului de odihna in timpul concediului prenatal pedro72 pedro72 Poate fi platit concediul de odihna neefectuat in timp ce salariatul este in concediu prenatal si urmeaza sa intre in concediu pentru cresterea si ingrijirea ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la plata concediului de odihna in cazul demisiei? Catalina Dodenciu Catalina Dodenciu Buna ziua.M-am angajat pe data de 4 mai 2009 si recent pe data de 18 august 2009 mi-am dat demisia, deoarece singurul salariu pe care l-am luat a fost cel din ... (vezi toată discuția)