am lucrat la o firma timp de 9 luni,insa gasindu-mi un alt loc de munca mam hotarat sa demisionez.am vb cu sefii mei si au fost de acord.insa unul din ei mia marturisit ca nu am fost pusa in ordine cu actele.ma refer ca nu miau platit indemnizatiile.bun...atunci leam spus ca nu stau nici eu in preavizul de 15 zile si mi sa spus ca e ok.eu banii ii iau in 2 transe:pe 20 avans si pe 5 salr.ok.data plecarii este 23 dec.mai am sanse ca pe 5 ian sa-mi iau salariul?
1. Iata ce spune Codul muncii:
Art.159 (3) Angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara. Aceste dispozitii se aplica si in cazul in care salariatul este prezent la lucru, in cadrul programului, dar nu poate sa isi desfasoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu exceptia grevei.
2. Angajatorul nu are dreptate, in acest caz.
:OBuna ziua,
vreau sa va spun ca ieri am vorbit sin nou cu sefa mea si mia spus ca o sa vorbeasca cu contabila sa imi calculeze si acele zile de concediu.Dar cu jumatate de gura.Azi dimineata cand ne-am auzit la telefon, iam spus ca vreau sa ii dau cererea in care precizez de acei banuti de concediu si mia spus ca nu e nevoie sa io dau.mie frica ca poate nu se tine de cuvant.Am uitat sa specific ca este asociata cu un italian si acesta revine in tara abia pe 7.01.Nu stiu cum o sa procedez daca nu se vor tine de cuvant.Sa ajung in istanta,clar nu imi permit.
Ca sa vada ca sunteti o persoana hotarata si vreti banii pe concediu,faceti o cerere in care solicitati compensarea concediului de odihna neefectuat pe care o trimiteti angajatorului.