avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Firma achizitii neplatite - actiune in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Firma achizitii neplatite - actiune in instanta

As dori sa stiu exact care ar fi procedura in urmatorul caz:
O firma romana din Cluj a achizitionat din Ungaria in luna august si septembrie 2020 marfa cu plata ulterioara prin transfer bancar. Firma romana nu a mai platit achizitia in valoare de cca. 65000 lei. Somatia de plata cu termen de plata de 15 zile i s-a trimis in scrisoare recomandata cu AR. Daca nu da curs somatiei, ar urma solicitarea emiterii ordonantei de plata la instanta competenta. Care este instanta competenta in acest caz?
Oare o cerere de constatare a starii de insolventa introdusa de creditor ar fi varianta mai potrivita? Instanta competenta in acest caz?
Multumesc.
Pentru prima situatie, instanta competenta este Judecatoria Cluj-Napoca.
In cazul procedurii insolventei, instanta competenta este Tribunalul Cluj-Napoca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare livrare Iulian1312 Iulian1312 Acum ceva timp (3 luni mai exact) am dat comanda de parfum de pe un site. Cand livrarea a ajuns, curierul nu mi-a luat banii pentru ca \"livrarea a fost deja ... (vezi toată discuția)
Firma cu probleme din cauza furnizorului George Gabriel George Gabriel Buna ziua , va rog sa-mi spuneti si mie daca se poate , am un srl care functioneaza in domeniul mobilei si la inceput am cautat un importator de mobilier care ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara? Lulica Lulica Buna ziua Problema mea: in luna Mai am facut o comanda on-line la o firma din Tara Romaneasca pentru livrarea unor bulbi de flori. Livrarea urma sa aiba loc ... (vezi toată discuția)