avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte notar, bani imprumutati.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte notar, bani imprumutati.

Avem urmatoarea situatie: mama decedata, facuta succesiune dupa mama, ramasi proprietari eu, sora mea si tatal meu, tata decedat, facuta succesiunea dupa tata, sora mea mea renunta la succesiune in favoarea mea, imi vinde parte ei de proprietate ramasa dupa succesiunea mamei si imi vinde partea ei de mostenire ramasa dupa moartea tatalui cu contract de vanzare cumparare.. Se fac actele pe numele meu, banii pentru plata actelor si pentru partea ei de mostenire la care a renuntat i-a platit cel cu care stau impreuna de foarte mult timp fara a fi casatoriti si care acum vrea sa isi faca acte pe jumatate din casa pentru a fi sigur ca-si recupereza banii de la fiica mea in cazul decesului meu. Mie nu mi se pare corect sa ii fac acte pe jumatate de casa dar ca orice discutie legata de bani este foarte greu de luat o decizie fiindca el are parerea lui la care nu e dispus sa renunte iar mie mi se pare ca nu este corecta aceasta hotarare. Va rog frumos, ajutati-ma, spuneti-mi care e cea mai buna solutie, cum e mai bine sa fac! Ce ma sfatuiti sa fac, cum sa fac actele la notar pentru a fi el sigur ca-si va recupera banii? Avand in vedere situatia prezentata credeti ca e corect sa vrea sa isi faca acte pe jumatate de casa? Gresesc eu, greseste el, cum sa rezolvam aceasta situatie?
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
georgetteivonna, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:43, 29 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Irina Pricop a scris:

Asta inseamna sa recunoasca aceasta suma cu titlu de imprumut si e posibil sa ii ceara dobanda dupa ceea ce nu ar fi foarte vesel.

nu e vesel, dar e corect. Dobanda legala nu e mare si e posibil sa nu ii ceara mai ales ca sta acolo si cred ca e mai ok sa se inteleaga amiabil in scris in privinta imprumutului, decat sa ceara omul inapoi banii in instanta, ca sa aiba doamna de ce sa mai platesca si cheltuieli de judecata si sa fie executata silit pt toata suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui revine apartamentul in situatia asta simpla? Selena1 Selena1 Buna ziua, Sunt necasatorita si am ceva bani in banca. Prietenul meu a luat prin PRIMA casa un apartament singur proprietar in acte. Vrem sa ne casatorim ... (vezi toată discuția)
Succesiune notariala gemina gemina buna seara! am o intrebare pt. dvs.In 1999 am dat niste bani socrului meu pt. care am facut o chitanta la notar in care el ne da jumatate de casa in contul ... (vezi toată discuția)
Constructie duplex elinuta elinuta doresc sa incep constructia unui duplex cu un prieten. Terenul l-am cumparat impreuna , dar pentru ca el a facut credit ipotecar doar el apare in acte. Ce mai ... (vezi toată discuția)