avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar ...

diferenta contor,
Buna ziua,
la factura de apa mi se adauga lunar diferenta de contor desi am apometru in apartament...ex.luna asta 1 metru la care se adauga canalizare un metru...deci, platesc doi mc in plus...calculand pt.toata scara sunt 9 mc ceea ce e de necrezut....unde ma pot adresa sa nu mai platesc in plus.....pt.ce mai am apometru daca mi se cere mai mult? am apelat la furnizorul de apa dar nu am rezolvat nimic...ajutati-ma va rog..multumesc.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:48, 18 Februarie 2021
Corect ati sesizat diferenta dintre citirile din apartamente si citirea apometrului exterior,.Intotdeauna vor exista diferente,dar acest lucru nu impiedica asociatia si consumatorii sa ajunga la o corecta intelegere a platii consumului.Daca i se calculeaza 1mc.de apa in plus eventual suporta 10-11 lei pe luna ceeace cred ca este modic pt.diferenta care este intre cele 2 citiri.(apomentru la intrarea in bloc si cel din casa).De altfel precis sumele incasate de la fiecare ap.se intocmeste chitanta,iar ceeace ramane in plus pe total raman in ct.blocului si se pot utiliza pt.materiale de curatenie,crt.el.pe scara,alt tip de cheltuieli.in functie de cum ati dispus.
daca in luna asta am difrenta in plus, luna urmatoare ar trebui sa am minus....sau sa vina in aceeasi zi la citit......9 mc e mult....., nu-mi spuneti ca e diferemta...in tr-un an sunt 108 mc.....pt. ce nu am minus? legat de apa pluviala la firme se pune...la fizica e canal
Si chiar daca ai contract individual , cu contor clasa C, recomandat de compania de apa, Dar furnizare de apa se face tot dupa contorul de bransament general, tot platesti pierderi: desi e absurd 1 mc consumat + 3mc pierderi sau 0 mc c0nsumati +3 mc pierderi. Credeti sa in subsolul uni bloc de locuinte si spatiu comercial la parter se pot pierde 3 mcx (20 apartamente + 2 spatii comerciale). Este o cantitate enorma de apa ( 60 mc echivalentul a 2 cisterne de 30 mc) pierdere care nu se vede , un asemenea volum s ar vedea cu ochiul liber .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@geni Problema e una la nivel national si mai complicata decat pare! Legea a fost data anume pt. a salva de la faliment firmele de distribuire a apei dar si de a baga niste sume colosale in buzunarele unora. Amintiti-va cum a inceput contorizarea, ce campanie s-a dus in media! Toti erau innebuniti sa-si monteze contoare, ,,sa nu mai fie furati" si au fost si mai furati. Nu puteai sa achizitionezi contoare decat de la firma X sau Y. Am adus parintilor niste contoare din Belgia, clasa C (anii 2000!), cu un vraf de certificate, abia-abia le-au recunoscut (certificatele). Doar ca intre timp distribuitorul, mufat la primarie, a majorat aproape lunar pretul, votau consilierii, nu erau sa-si lase neamurile pe drumuri. Si pt. ca tot nu puteau sa-si acopere pierderile au decis sa bage pe gatul prostimii tot consumul integistrat de contorul de la intrare, ca ala era clasa C. Era/este calibrat/omologat/etc de laboratorul distribuitorului, metrologia ,,n-are dotare". Eu la casa platesc 4-5 mc lunar, ai mei platesc 10-12. Contoarele din apartament arata un consum de 3-4mc, dar de platit platesc de trei ori mai mult. Am discutat cu mai multi avocati si mi-au spus ca n-am nicio sansa. La ce increngatura de interese/cumetrii sunt in urbe.... daca injuri de mama pe unul de la ghiseu te dau in judecata pt. insulta 80% dintre bugetarii din urbe!
DlGoe, va dau perfecta dreptate.....asta tine si de primar, cat e de gospodar sau de corupt, zic eu....este taxa stabilita la nivel local.....asta se vede clar in localitatea unde locuiesc, marlanii peste marlanii.........dar chira nu putem face nimica?......ei cred ca lucreaza cu naivi? nu suntem naivi.....problema se poate rezolva f. usor.....eu sunt dispusa sa fac citirea apometrelor lunar la toata scara insa ei pun tot cat vor....si daca e vorba de diferenta de contor, cum am scris mai sus, ar trebui sa avem si minus....de ce la gaz si electrica nu ne confruntam cu aceasta problema? ca sunt altele, nu neg, dar ma refre la asta acum....

Alte discuții în legătură

Buna seara, de 5 ani de zile ne confruntăm cu o problema pe ... CostinelStoicea CostinelStoicea Buna seara, De 5 ani de zile ne confruntăm cu o problema pe care am sesizat-o de curând: un consum suplimentar destul de mare pe scara: în jur de 20-25 MC, ... (vezi toată discuția)
Rezolvare situatie - diferențe mari între apometrul de scară și suma indecșilor din apartamente elvirazaharia elvirazaharia Buna ziua! Locuiesc intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari de bloc si ma confrunt cu urmatoarea situatie: la citirea apometrului de scara (cu 19 ... (vezi toată discuția)
Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)