avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar ...

diferenta contor,
Buna ziua,
la factura de apa mi se adauga lunar diferenta de contor desi am apometru in apartament...ex.luna asta 1 metru la care se adauga canalizare un metru...deci, platesc doi mc in plus...calculand pt.toata scara sunt 9 mc ceea ce e de necrezut....unde ma pot adresa sa nu mai platesc in plus.....pt.ce mai am apometru daca mi se cere mai mult? am apelat la furnizorul de apa dar nu am rezolvat nimic...ajutati-ma va rog..multumesc.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:48, 18 Februarie 2021
@genigeni,
Aveti o problema pe care colegii nostri de pe forum au incercat sa va explice, dar pe langa problema expusa, aveti mari lacune in a va exprima corect, ca toata lumea sa inteleaga si sa va poata ajuta.
Foarte bine v-a explicat @latka, dar dvs. ziceti ca
...nu avem asocistie la bloc...am scris plangerea in cont propriu...

Pai nu aveti asociatie, atunci unde ati facut plangerea in nume propriu?
Mai spuneti ca vi se percepe o taxa de citire a apometrelor dar nu vine nimeni sa citeasca apometrele... Dar ce este acolo frate, sat fara caini? Face fiecare ce vrea?
Va sfatuiesc sa va uniti mai multi vecini si sustiniti-va cauza, luati masuri de indreptare a lucrurilor. Totusi, am banuiala ca faceti parte dintr-o asociatie. N-o fi ea de bloc, dar vedeti unde este asociatia din care faceti parte, mergeti acolo si discutati despre toate aceste probleme, dar, asa cum am mentionat, sustinut si de catre alti vecini.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2021
Adam Grecu, utilizator
Daca am scris cu greseli e datorita faptului ca am scris la ora tarzie de pe telefon, daca la asta va referiti...., e posibil sa am lacune in a ma exprima..... dar cu siguranta si dv. aveti o deficienta in a intelege........stiti mai bine decat mine daca avem sau nu asociatie?.....eu am scris f. clar ca nu avem asociatie, deci, e logic ca am facut plangere in nume propriu, in acest caz.......si acest lucru nu ar trebui sa fie o noutate........ca trebuie sa ne unim toti vecinii, aveti dreptate.....probabil o sa apelam si la asta....
Daca faceti dumneavoastra lunar citirea contorilor la toate apartamentele,dar in acceasi zi in care se face cititea contorului general,de bransament al blocului vetivedea ca nu mai apar diferente asa mari,poate 2 mc (pentru ca toate contoarele de apartament ar trebui montate identic ,toate in pozitie verticala sau toate in pozitie orizontala).Nimeni nu poate citi(nici dumneavoastra)TOATE contoarele in aceasi zi pentru ca nu sunt toti acasa cand veniti dumneavoastra sa le cititi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutia a capatat o alta directie si credeti-ma ca am vre-o 30-35 ani de experienta in domeniu care-mi da oarecum dreptul sa inteleg despre ce discutam. Vroiam sa va ajut, dar asa cum v-am spus sunt aspecte pe care nu le inteleg
Eu am intrebat:Pai nu aveti asociatie, atunci unde ati facut plangerea in nume propriu?
La o intrebare simpla as fi vrut un raspuns la fel de simplu.
Apoi, sustineti ca vi se percepe o taxa de citire a apometrelor. Dezvoltati, macar eu sa inteleg. Aveti incheiat un contract cu cineva, se ocupa cineva de imobilul dvs.? Vedeti, pun si eu intrebari suplimentare... Daca am lacune de intelegere, asa mai sunt unii, ce sa-i faci. Cum spuneam, vreau sa va ajut - poate nu ati sesizat acest lucru, dar nu este vina mea.
Pentru ceilalti participanti la discutie:
Sa fi vazut cum era inainte de a se incepe contorizarea blocurilor ! La mine in cartier, apa potabila era distibuita printr-un punct termic. Se prepara si apa calda dar livrau si apa rece. Sublimentar, pentru blocurile P+10, foloseau niste pompe (hidrofor). Toata apa era livrata in sistem pausal, proportional cu numarul de persoane. Cred ca nu mai am documente doveditoare, dar ni s-au repartizat la un moment dat si 22 mc/persoana ! Este adevarat si pretul era de tot rasul, asa ca romanul nu prea facea nazuri... Este adevarat ca majoritatea blocurilor erau dotate cu apometre, dar cum astea au fost montate dupa anii 1975 si nu mai functiona niciunul...
Ei, dupa marele eveniment, au inceput sa se acorde tot felul de imprumuturi statului roman, si au aparut discutii la nivelul furnizorului nostru judetean, ca se vor sectoriza traseele de apa si vor fi montate apometre de bransament, aproape la fiecare scara de bloc. Sigur ca ne-am bucurat, mai ales ca discutiile au mers si pe directia montarii apometrelor de apartament.
S-au facut de toate si la noi, numai ca unii dintre proprietari au invatat cum se poate consuma apa, chiar cu apometru, astfel incat, desi apometrul de bransament masura bine cantitatea de apa intrata si facturata in bloc, iaca adunand consumurile declarate de catre proprietari, totdeauna gaseam o lipsa de 20-30 mc / luna. Vi se pare cunoscut?
Daca mai cititi pe forum, discutii pe aceasta tema au fost nenumarate, am luat masuri, am verificat sa nu fie pierderi pe traseele comune, am verificat apometrele din case, dar ce nu am facut? Este adevarat, diferentele s-au micsorat, dar nu au disparut in totalitate.
Am procedat si la verificarea apometrelor de bransament la un laborator de metrologie. Apometrele lor functioneaza foarte bine...
Acum ne-am montat apometre cu citire radio. Marele lor avantaj este ca sunt citite toate cam in acelasi timp cu citirea pe care o face furnizorul la apometrul de bransament (+/- 2-3 ore), astfel ca diferentele, chiar daca mai sunt, sunt chiar nesemnificative, adica au ajuns la nivelul de 0.10 - 0,25 mc/pers./luna - tradus in "monetar": 0.90-2.20 lei/pers./luna (la noi, in Iasi, pretul /mc apa-canal este de 8,77 lei (ianuarie 2021).
V-am explicat cam cum sta treaba la noi. Daca doriti, mai sunt useri pe forum care se pricep mai bine ca mine - ex. @latka, care chiar lucreaza in domeniu. Daca o sa aiba timp, poate ne mai scrie si dansul cate ceva !
Cu stima, A.G.
Care este procedura e montare a apometrelor cu citire adio.Cine vinde aceste apometre,cine le monteaza si daca trebuie aprobare de la Compani a de Apa(ori se fac de comun acord cu ei )???? Multumesc pt.raspuns.

Alte discuții în legătură

Buna seara, de 5 ani de zile ne confruntăm cu o problema pe ... CostinelStoicea CostinelStoicea Buna seara, De 5 ani de zile ne confruntăm cu o problema pe care am sesizat-o de curând: un consum suplimentar destul de mare pe scara: în jur de 20-25 MC, ... (vezi toată discuția)
Rezolvare situatie - diferențe mari între apometrul de scară și suma indecșilor din apartamente elvirazaharia elvirazaharia Buna ziua! Locuiesc intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari de bloc si ma confrunt cu urmatoarea situatie: la citirea apometrului de scara (cu 19 ... (vezi toată discuția)
Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)