avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare de nume in RO cu Deed Poll din UK
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare de nume in RO cu Deed Poll din UK

Mi-am schimbat numele aici in UK prin Deed Poll. Anterior mi-am schimbat carnetul de conducere si cardurile bancare etc. cu noul nume. Am apostilat, legalizat si tradus documentul (Deed Poll) si l-am trimis in Romania pt a face inscrierea de schimabre a numelui pe certificatul de nastere. *Pasaportul este inca pe numele vechi*. Dosarl a fost respins cu motivul ca schimbarea de nume nu a fost pronuntata de o autoritate Britanica. ( Eu am facut Deed Poll la avocat). La fel si la ambasada, au nevoie sa de hotarare judecatoreasca sa imi accepte schimbarea de nume. Din cate am inteles eu, nu pot sa obtin un "enrolled" Deed Poll, deoarece nu sunt cetatean Britanic. Ma invart in cercuri si simt ca inebunesc. Cum pot rezolva asta?

roberta996 a scris:
inscrierea mentiunii de nume pronuntata in strainatate

Ceea ce nu a avut loc si nu putea avea loc decat daca erati cetatean britanic.
Citez: În situaţia în care schimbarea numelui s-a făcut în străinătate printr-o hotărâre judecătorească, care nu este recunoscută de plin drept în România, este necesar ca efectele acesteia să fie recunoscute pe teritoriul României de către tribunalul competent a soluţiona cererea de recunoaştere.

[ link extern ] /
Mda, recent, prin 2003
[ link extern ]
numele se schimba pe cale administrativa ( oug 41/2003) si nu pe cale judecatoreasca

roberta996 a scris:

Recent o noua lege a fost instrodusa in Romania care are scopul de a face schimbarea de nume pe cale administrativa o procedura mai simpla. De asemenea face recunoasterea schimbarii de nume in strainate mai usoara. M-i sa confirmat de la consulatul roman din Edinburgh ca nu am nevoie de hotarare judecatoreasca si ca atata timp cat Deed Poll-ul este legalizat si tradus este acceptat impreuna cu doua formulare completate la consulat. Am programare pt 12 mai, deci inca nu va pot spune mai multe.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar intra la m) alte asemenea cazuri temeinic justificate. Dar toata povestea asta nu vad ce legatura are cu Deed Poll-ul. Ca Deed Poll-ul este semnat de un functionar britanic sau de Bivolaru, tot dracul ala e pentru autoritatile romane. In ambele cazuri este o simpla sugestie de schimbare a numelui, nu un "caz temeinic justificat". Daca ar fi justificat, justificarea cazului nu are nicio legatura cu Deed Poll-ul.

Statul roman poate schimba doar numele cetatenilor romani si ale apatrizilor domiciliati in Romania. Din motive de drept international, statul britanic ar trebui sa procedeze similar si sa nu incerce schimbarea numelui celor care sunt doar cetateni romani. Cine a acceptat Deed Poll-ul pur si simplu n-a tinut cont de dreptul international. Este pur si simplu o procedura care a fost permisa din prostie (fie a functionarului, fie a Parlamentului Marii Britanii, unii dintre acestia pur si simplu n-au gandit bine treaba).
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
tgeorgescu, utilizator
Dar toata povestea asta nu vad ce legatura are cu Deed Poll-ul.

nici nu are, poate doar il ajuta sa dovedeasca ca e cunoscut deja cu acest nume.
Buna,

Poti spune daca ai rezolvat ceva?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui in uk (obligatoriu de anuntat in ro?) Valentin123456789 Valentin123456789 Buna ziua. M-am mutat acest an in Anglia, mi-am schimbat permisul de conducere intr-unul englezesc, mi-am obtinut national insurance number..si acum as dori ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman/britanic am doua pasapoarte cu doua nume diferite.. Genic19 Genic19 Salut, In 2012 am devenit cetatean Britanic, inainte sa-mi fac pasaport Britanic am decis sa-mi schimb si numele si prenumele printr-un deed poll (din sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume in uk si apoi in documentele din romania AGRM2024 AGRM2024 Vreau să îmi schimb numele de familie după căsătorie, dar doresc să păstrez și numele de familie anterior ca al doilea prenume. Menționez că m-am ... (vezi toată discuția)