avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare de nume in RO cu Deed Poll din UK
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare de nume in RO cu Deed Poll din UK

Mi-am schimbat numele aici in UK prin Deed Poll. Anterior mi-am schimbat carnetul de conducere si cardurile bancare etc. cu noul nume. Am apostilat, legalizat si tradus documentul (Deed Poll) si l-am trimis in Romania pt a face inscrierea de schimabre a numelui pe certificatul de nastere. *Pasaportul este inca pe numele vechi*. Dosarl a fost respins cu motivul ca schimbarea de nume nu a fost pronuntata de o autoritate Britanica. ( Eu am facut Deed Poll la avocat). La fel si la ambasada, au nevoie sa de hotarare judecatoreasca sa imi accepte schimbarea de nume. Din cate am inteles eu, nu pot sa obtin un "enrolled" Deed Poll, deoarece nu sunt cetatean Britanic. Ma invart in cercuri si simt ca inebunesc. Cum pot rezolva asta?
Salutre, ai reusit sa rezolvi ceva? In aceeasi situatie.
Salutare,

Sunt in aceasi situatie. Ati rezolvat cumva?

roberta996 a scris:

Mi-am schimbat numele aici in UK prin Deed Poll. Anterior mi-am schimbat carnetul de conducere si cardurile bancare etc. cu noul nume. Am apostilat, legalizat si tradus documentul (Deed Poll) si l-am trimis in Romania pt a face inscrierea de schimabre a numelui pe certificatul de nastere. *Pasaportul este inca pe numele vechi*. Dosarl a fost respins cu motivul ca schimbarea de nume nu a fost pronuntata de o autoritate Britanica. ( Eu am facut Deed Poll la avocat). La fel si la ambasada, au nevoie sa de hotarare judecatoreasca sa imi accepte schimbarea de nume. Din cate am inteles eu, nu pot sa obtin un "enrolled" Deed Poll, deoarece nu sunt cetatean Britanic. Ma invart in cercuri si simt ca inebunesc. Cum pot rezolva asta?

Salutare,

Eu am obtinut cetatenia britanica saptamana asta si vreau sa urmez procesul de schimbare a nume. Ai reusit sa o rezolve facand pasii pe care i-ai mentionat mai sus?
Felicitări pentru cetatenie!

Am reușit să îmi schimb numele și în România cu Deed poll britanic înregistrat la curtea Regelui - adică enrolled deed poll.

Heads up - timpii de așteptare pentru enrolled deed poll sunt de un an. M-au luat prin excepție mai repede pentru ca fiica mea se născuse și trebuia înregistrată, și voiam să avem noul nume pe certificat.

Baftă.

naniobiz a scris:

Salutare,

Eu am obtinut cetatenia britanica saptamana asta si vreau sa urmez procesul de schimbare a nume. Ai reusit sa o rezolve facand pasii pe care i-ai mentionat mai sus?

Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2024
trixie672, utilizator
Salut,

Ne-am schimbat numele atat in pasaportul romanesc cat si cel UK, intr-un final. Am obtinut de asemenea si hotararea judecatoreasca romaneasca pentru copil care aproba Deed Poll-ul britanic (care a durat vreo 6 luni) si acum asteptam certificatul lui romanesc de nastere cu numele nou. Apoi urmeaza aplicatia pentru pasaport RO cu numele nou, urmat de pasaport UK cu numele nou, si gata.

Cat despre timpul de asteptare pentru un enrolled Deed Poll, al nostru a fost trimis la jumatea lui February 2023 si a ajuns inapoi la jumatea lui August 2023. Nu stiu daca acum s-a mai lungit, dar parca nu cred ca vei astepta un an intreg.

Un lucru vroiam sa il mentionez. Cand am trimis documentele in Romania pentru aplicatia de inscriere a numelor noi pe marginea certificatelor de nastere - certificatul meu de nastere a fost schimbat, insa pe certificatul sotiei au schimbat doar prenumele (din Iulia in Julia) iar numele de familie a ramas acelasi (deoarece e numele ei de fata, iar Deed Poll-ul a schimbat numele ei de casatorie).

Am zis ok, how strange. Certificatul romanesc de casatorie a fost de asemenea schimbat cu numele nou pentru amandoi, insa cand a venit vorba sa trimitem aplicatia pentru nou pasaport romanesc pentru ea (care necesita certificatul nou de nastere), primaria din Romania a respins aplicatia pe motiv ca nu pot sa aprobe pasaportul deoarece numele nou nu figureaza pe certificatul nou de nastere, si nu pot aproba pasaportul doar pe baza certificatului nou de casatorie!!

Au zis ca au nevoie de dovada ca are drept permanent de sedere in UK cu un document in numele nou! Ei bine noi n-am schimbat nimic pe numele nou in UK pana cand nu am avut pasaport nou romanesc, ca apoi sa obtinem pasaportul nou britanic (deoarece daca esti dublu cetatean, cei din UK nu iti schimba pasaportul pana cand pasaportul nativ nu e schimbat).

Cei de la Consulat nu s-au mai intalnit cu o asemenea situatie asa ca ce au facut a fost sa ne emita un pasaport romanesc temporar (non-electronic, cu valabilitate de 1 an) pe numele ei nou si cu acel pasaport am aplicat la HMPO si am primit pasaport UK cu numele ei nou, care acum il putem trimite iar in Romania ca dovada de 'drept de rezidenta'.

O mare magarie birocratica dar asa s-au petrecut lucrurile.

Chiar si daca nu aveam pasaportul temporar, cred ca cei de la HMPO i-ar fi schimbat pasaportul britanic acceptand explicatia ca cei din Romania nu vor sa emita un pasaport romanesc nou pana cand nu au un document de rezidenta UK in numele nou, din cauza situatiei cu certificatul ei de nastere. In documentele de guidence ale HMPO (care sunt publice pe gov.uk) se stipuleaza situatii in care pot sa faca astfel de exceptii daca tara nativa nu poate, pentru oarece motiv, sa ii schimbe pasaportul romanesc.

Mult success,

A

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui in uk (obligatoriu de anuntat in ro?) Valentin123456789 Valentin123456789 Buna ziua. M-am mutat acest an in Anglia, mi-am schimbat permisul de conducere intr-unul englezesc, mi-am obtinut national insurance number..si acum as dori ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman/britanic am doua pasapoarte cu doua nume diferite.. Genic19 Genic19 Salut, In 2012 am devenit cetatean Britanic, inainte sa-mi fac pasaport Britanic am decis sa-mi schimb si numele si prenumele printr-un deed poll (din sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume in uk si apoi in documentele din romania AGRM2024 AGRM2024 Vreau să îmi schimb numele de familie după căsătorie, dar doresc să păstrez și numele de familie anterior ca al doilea prenume. Menționez că m-am ... (vezi toată discuția)