daneza_daniela a scris:
Anita2 a scris:
Pai aici sunt niste probleme.
Adica Fondul de reparatii este Fond ce se consituie in vederea unor reparatii ce se vor executa, dar de ce imi trece acesti bani la reparatii in luna trecuta ca si cum s-ar fi executat deja?
In ce baza? Ca nu are factura, daca nu s-a executat nimic, nici macar nu a inceput lucrarea. Este vorba de acoperis, care nu se poate face acum cand ninge si ploua, ci la vara.
Ar trebui sa treaca la fond de reparatii, nu la reparatii executate.
Aici nu este o ilegalitate?
Apoi, asociatia nu a introdus in program valoarea fondului de reparatii existent, il tine separat pe hartie. In schimb cere 150 lei cand eu deja am 472 lei la fondul de reparatii.
A cerut in fiecare an si de aceea am 472 acum. Altii nu au platit deloc si lor nu le mai aplica penalitati, au fondul zero.
Inteleg ca se constituie un fond de reparatii, dar sa fie la fel pentru toti, nu dupa ochi frumosi.
Vi se pare normal sau legal?
Adunarea generala nu s-a mai tinut din cauza pandemiei. Totusi decizii se iau si salariile lor cresc.
E normal?
Adunare generală nu s a ținut datorită pandemiei. Salariul min./ economie a crescut. Deci creste automat sal. Neacordarea de min/ economie pe luna unui angajat este infracțiune/ cod penal
Dacă se impun ilegal cheltuieli comune fără acordul Adunării Generale, se numește fapta penală de Delapidare
(inclusiv Fondul ANUAL de Salarii și de Indemnizații trebuie votat în Adunarea Generală, pentru a fi legal - art. 53 litera g din Legea nr. 196/2018).