avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut vreau si eu va rog sa ma lamuriti va rog,acum 30 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut vreau si eu va rog sa ma lamuriti va rog,acum 30 de ani ...

Salut vreau si eu va rog sa ma lamuriti va rog,acum 30 de ani parinti au cumparat o casa cu suprafata de 2051 mp 2501 propriu spus ca in realitate au 1250 folosinta deoarece vecini fiind ruda cu vanzatoarea terenului au oprit jumate fara a avea vreun act de mostenire sau de proprietate ...parinti fiind foarte tineri nu au stiut cat loc au cumparat sau bucurat de casa pana cand au bagat ei de seama ca sa emis titlul de proprietate cu un teren dublu decat au in folosinta ..o perioada iau spus vecinului sa faca acte pe el daca sustin ca e terenul lor parinti fiint mintit ca a fost o greseala de emitere a titlului pe 2501 mp si trebuia sa fie pe 1250 sustinand ca atat au cumparat ..dar nici acte de mostenire nu aveau pe el e pur si simplu luat cu abuz..bun ....parinti nau avut bani de judecata sau cadastru...eu fiind fiul lor am strans bani am facut cartea funciara ,,cadastru,,,intabulare,,si sau dovedit ca ei nu au nici un act pe acel teren deci titlul intabulat pe 2501 mp acum ..vecini refuza sa mutam gardul amiabil sustinand in continuare ca e al lor ..il folosesc de 30 de ani si parinti mei platesc impozite pe acest teren..am inteles ca prin judecata sar rezolva,,dar nu dispun de timpul si bani necesari..ce pot face..va rog
2...3000 de lei ..nu costa atat ..mam interesat la un avocat.doar taxa de timbru 1500 lei plus 3500 lei taxa de avocatura plus nu stiu ce taxa la primarie plus drumuri....astea deja sar lejer de 6000..6500 de lei ..daca ati avea salariu minim pa economie as vrea sa vad de unde scoateti bani astia...asta a fost si problema pana acum cu judecata. Nu ar trebuii sa intervina uzucapiunea in astfel de probleme financiare adica noi am vrut sal luam am vorbit cu ei iam rugat sa ne dea terenul am chemat politia primarul si etc de atatia ani
.......problema baniiii......asta nea retinut sa nui dam in judecata bani si nu e ok asa gandesc eu asta nu e motiv sa ne ia terenul

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Numai instantaa de judecată poate soluționa astfel de dispute,alte institutii/autorități nu au.competente.Nu cred ca este nevoie să mai asteptati inca 10,20 de ani pana soluționati problema,un proces de acest gen nu va costa o avere.Discutati cu un av sau mai multi pana găsiți un onorariunpe care să il puteti suporta si achita în 2,3 rate.Aveti nevoie de de ceva bănuți,2,3000 de lei ,de timp nu aveti nevoie ,pt ca nu tb să vă prezentati la proces.

Multumesc mult de raspuns.dar totusi este o incurcatura destul de serioasa mai exact in registrul primariiei scrie ca nea vandut 2501 mp tocmai cel care nea dat in judecata acum noi crezand ca fostul proprietar a fost matusa lui..deci parinti mei sau inteles la pret cu o femeie ei ia platit bani dar vecinu avand acte de mostenitor pe tot terenul asta el a declarat la primarie ca nea vandut 2501 si nea dat jumate in folosinta.asta nu se poate incadra la inselatorie sau cv de genu...acum vazand cine nea dat in judecata..mai exact omul de la care am cumparat si a declarat ca nea vandut 2501 este la pat nici nu vorbeste..fiul lui defapt a pus actele de judecata dar nu stiu daca cel care e intradevar fostul proprietar mai are discernamant pt asa ceva. Din aia 1250 care au ramas in folosinta lor acum vreo 4 ani am reusit cu primaria sa mutam gardul vreo 4 metri cc 600 de mp pt ca nu aveam loc sa intram in curte au fost de acord sa mutam venind politia primaru etc sa speriat putin si a sp ca da 4 metri sa intrati atat va dau....am preferet sal luam si pala decat de loc asta se poate deduce ca nu au avut continuitate de uzucapiune?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

La 3500 lei plătiți la avocat eu cred ca exista risc ridicat sa pierdeți procesul.
Nici nu o sa aibă timp de cazul dvs. la modul cum s-ar impune.
Taxa minima pentru avocat este sa va puteți angaja avocat stagiar.
Este mult prea puțin sa aveti o aparare serioasa și sofisticata.
Dar, este mai bine decat sa va judecati fără avocat.

Puteti sa întrebați mai multi avocați,onorariile nu sunt bătute în cuie pot să existe colegi care să vă ceară mult mai puțin.(mai ales în orașele mici,în zona rurală)V am dat si varianta economică în care nu angajati av pt reprezentarea în proces ci doar pentru a va scrie intampinarea/apararile dvs la pretențiile reclamantului.In rest degeaba va puneti intrebari retorice ,,de ce asa" sau ,,nu ar trebui asa",sunteti în faza unui proces si la acest moment nu există alte variante..problema va fi soluționate de un judecător.
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare alin888 alin888 Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Tata are un teren de 1500 mp pe acte (act de donatie si certificat de mostenitor), insa fizic are 3000 mp ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in urma cu 20 de ani parintii mei au cumparat un ... marcela72 marcela72 Buna ziua , In urma cu 20 de ani parintii mei au cumparat un teren de 1000 mp , in baza unui proces verbal , semnat de catre martori . Dupa 5-6 ani ne-am ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren dmd75 dmd75 Buna ziua! Va rog sa imi permiteti sa expun cazul cu care ma confrunt si ,in masura in care puteti,sa-mi dati un sfat Familiei mele i-a fost preluat ... (vezi toată discuția)