avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Sunt casatorita legitim de 20 ani.Din prima ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Sunt casatorita legitim de 20 ani.Din prima casnicie ...

Buna ziua.Sunt casatorita legitim de 20 ani.Din prima casnicie am un copil,iar sotul meu are doi.Locuim pe un teren proprietatea sotului,achizitionat inca din timpul primei casnicii,actul de vanzare cumparare fiind doar pe numele lui.Ce drepturi am eu ,sotia actuala,asupra proprietatii, si in ce conditii?Dar fiica mea din prima casnicie?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:20, 16 Martie 2021
In aceste conditii,ce actiune poate face sotul in avantajul meu?Exista vre-o varianta ca eu sa detin ceva dupa decesul lui,astfel incat sa nu am probleme cu ceilalti membri ai familiei(fosta sotie si copiii)?Ma intereseaza sa pot locui la aceeasi adresa in continuare(in cazul in care sotul meu decedeaza primul),sa am asigurat un spatiu al meu care sa nu poata fi anulat in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moșteniți 1/4 din bunurile lui, în cazul că el decedează primul. Nu vă poate evacua nimeni cât trăiți pentru că sunteți cununați și beneficiați de dreptul de habitație pe viață.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2021
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire angtatiana angtatiana Ce drept la mostenire am eu si copilul din prima casatorie, asupra proprietatii sotului meu, dupa moartea lui. Casa si terenurile sunt pe numele soacrei mele, ... (vezi toată discuția)
Ce fel de act trebuie facut ?? Gyna Gyna Buna seara!Eu si fostul sot nu am facut partaj dupa divort ,iar abia acum ,la 5 ani de la divort am reusit in sfarsit sa il conving sa facem un act pt. fiica ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)