avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... M-ar interesa dacă are cineva jurisprudenta pe partea ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

M-ar interesa dacă are cineva jurisprudenta pe partea cu Covid-19. ...

M-ar interesa dacă are cineva jurisprudenta pe partea cu Covid-19. Ma interesează procesele pe partea cu restricțiile.

În mod special ma interesează jurisprudenta cu restrictiile privitoare la reducerea orelor de circulație a cetățenilor.
Pentru interdicția de a se circula pe timp de noapte a existat vreo judecata?
Pentru închiderea localurilor?
Pentru închiderea bisericilor știu ca s-a judecat IPS Teodosie. Are cineva hotărârea din cazul IPS Teodosie VS. Statul Român?

Și cel cu purtarea obligatorie a mastilor de protectie in aer liber m-ar interesa oarecum.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nicidecum , meseria mea e cu totul alta . Sunt doar un om care se informeaza , in aceasta perioada mai mult decat de obicei . Am si suficient timp liber ca sa pot face asta , sunt pensionara . Si - pentru ca am lucrat toata viata cu cifre , vreau sa cred ca-mi functioneaza logica binisor ( ierta fie-mi parerea despre mine , dar , daca nu eu , atunci cine? ) .Intuitia dvs. nu e chiar infailibila. .
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2021
CHKa, utilizator
Cred ca am avut undeva o eroare în cazul.dvs.
Am impresia ca este o eroare de citire și nu de logica.
Este mult prea greu sa fac o reevaluare de analiza acum.
Oricum, daca am avea 3 milioane de pensionari ca dvs. care sa se implice în mod activ am.scapa de virus in 4 luni.

Estimările în baza vaccinarii pentru a scăpa de pandemie sunt pentru luna septembrie 2021.

Eu sunt însă sceptic în aceasta privința.

Nu ati răspuns la întrebări.
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu logica dvs. a lipsit , eu vorbeam de intuitie , si asta nu e o “ stiinta “ exacta . Nu , nu mi se pare ca ar trebui renuntat la masti , de vreme ce e limpede ca , daca pui o bariera , un numar de virusi ( mai mare , mai mic ) nu trec de ea . Fara indoiala , nu toti , dar , cu cat mai buna masca , cu atat mai eficienta . Imunizarea prin boala nu-mi pare o idee buna , deoarece e de foarte scurta durata ( maxim trei luni ) . Ideal ar fi fost sa se poata vaccina masiv intr-un timp foarte scurt , un fel de blitzkrieg , asa s-ar fi facut o sterilizare rapida . Cei care protesteaza ( si e dreptul lor sa o faca ) , nu par sa aiba niste revendicari comune , fiecare are nemultumirile lui , nu-i doar masca . Incep sa va dau dreptate si sa ma intreb cati dintre ei au fost serios afectati psihic , daca am auzit scandandu-se “ jos pandemia “ si “ jos covidul “ . Sau sa opresti o ambulanta cu un caz grav ( ca altfel nu era in ambulanta ) sa intre in spital . Sau sa-i faci pe medici asasini . Doar nu te sileste nimeni sa apelezi la asistenta medicala , nu-i asa ? e un drept , nu o obligatie . Dar ce te faci cand - de pilda - copilul tau face 40 temperatura ? ii pui o compresa ? sau fugi cu el la medic si-l implori sa nu te lase , sa te ajute ? Vedeti , de aceea eu nu as fi putut fi niciodata medic , prostia umana ( nu ignoranta ) ma scoate din sarite , si - foarte probabil - unui asemenea om i-as fi intors spatele . Poate daca s-ar fi inchis doar magazinele ne-esentiale din mall-uri , s-ar fi evitat aglomeratia . Ar fi extrem de bine daca ne-am aproviziona , macar din cand-in-cand , si de la alimentara , aprozarul de cartier , sa-i dam o sansa si unui comerciant roman , nu doar sa ingrasam companiile strainilor , nu credeti ? Nu sunt nationalista , dar n-ar merita sa fim putin solidari ? si s-ar evita si aglomeratia din mijloacele de transport sau din magazine . In legatura cu protestele , nu v-a sarit in ochi ce “ oportun “ au aparut , incat sa nu se mai vorbeasca nimic despre ce s-a intamplat la metrou , unde - am inteles ca sunt plangeri penale si organizatorii risca serios ? Sau ca , simultan , in mai multe localitati , protestatarii au folosit petarde ? Asa ceva nu s-a mai intamplat la nici un protest . Au vrut ( cine vor fi fiind ei ) sa creada oamenii ca se trage in ei , s-a mai anuntat si pe o televiziune ca jandarmii au munitie de razboi . Pacat ca nu gandim si noi cat-de cat , ca nu doare , poate am vedea cine castiga din agitarea oamenilor , ca de pierdut - pierdem toti .
Am impresia ca protestatarii au mai multe idei diferite.
Unii probabil nu cred ca virusul exista, altii cred ca este o conspirație mondiala, altii ca mastile în aer liber nu ajuta cât sa se justifice.
Eu am avut dubii de la inceput cu mastile în aer liber dar am zis ca se merita încercat.
Problema este ca nu ajuta sau nu ajuta la un mod suficient și de aceea este mai mare deranjul decât ajutorul.
Deci, eu am.zis încă dinainte de a se purta masti pe strada ca nu ajuta și s-a confirmat după ce s-au tot purtat.
S-a greșit ca nu s-a vrut purtarea mastilor doar în spatii închise.
Nu s-au făcut deloc eforturi asa cum se fac pentru purtarea mastilor pe strada și este ciudat acest lucru dacă nu chiar inexplicabil.
Eu am urmarit cu mare atenție derularea situatiei si politia si jandarmii nu se oboseau deloc pana când au devenit obligatorii.
Deci, au primit ordin sa intervină doar atunci și nu înainte.

La manifestatii sunt și agenți infiltrati.
Nu știu care este situația cu petardele dar în general se vrea compromiterea manifestanților.

Nu am inteles nici scandalul cu pietre de la Piața Unirii.
Personal nu pot intelege de ce ar fi vrut sa se bata cu jandarmii la final.

Sunt lucruri care alunga manifestanții pașnici.
S-a redus substantial numărul celor din București după scandalul cu pietre.
Cine avea de câștigat după un scandal cu pietre?
În niciun caz manifestantii.
În fine...important este sa se rezolve situatia...

Am inteles ca se analizează testarea rapidă pentru localuri.
Am văzut ceva la TV.
Acesta este un mare pas înainte și ceva care chiar ajuta.

Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Purtarea mastilor pe strada trebuie în spatii aglomerate și atat.
Aici s-a greșit.
Se puteau face zone marcate și era altceva.
Sa mergi cu masca pe stradă când nu este nimeni sau este o persoana la 2-3 minute este absurd.

Dvs. va puteți vizita nepoțeii daca mergeti cu mașina personala și purtați masca de protecţie puternica atunci când sunteți cu ei.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Masti de protecție cu nanofibre anti-covid 19 unde se găsesc ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Masti de protecție cu nanofibre Anti-COVID 19 unde se găsesc de cumpărat? Știe ... (vezi toată discuția)
Alegerile parlamentare din luna decembrie 2020 va par potrivite ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Alegerile parlamentare din luna decembrie 2020 va par potrivite in acest moment? Ar ajuta la reducerea numărului de infectari sau la eradicarea virusului ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea purtarii masti langa scoli AES87 AES87 [Obligativitatea purtarii masti langa scoli] Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, va rog sa-mi spuneti ce baza legala au autoritaritile pentru a impune purtarea ... (vezi toată discuția)