avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... M-ar interesa dacă are cineva jurisprudenta pe partea ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

M-ar interesa dacă are cineva jurisprudenta pe partea cu Covid-19. ...

M-ar interesa dacă are cineva jurisprudenta pe partea cu Covid-19. Ma interesează procesele pe partea cu restricțiile.

În mod special ma interesează jurisprudenta cu restrictiile privitoare la reducerea orelor de circulație a cetățenilor.
Pentru interdicția de a se circula pe timp de noapte a existat vreo judecata?
Pentru închiderea localurilor?
Pentru închiderea bisericilor știu ca s-a judecat IPS Teodosie. Are cineva hotărârea din cazul IPS Teodosie VS. Statul Român?

Și cel cu purtarea obligatorie a mastilor de protectie in aer liber m-ar interesa oarecum.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
E dificil cu zonele aglomerate , ca se pot schimba in cateva minute , si atunci cum sa le semnalizezi ? S-a si rezolvat cu nepotii , vin ei sambata cu parintii si raman cateva zile ... Pana acum am avut teama ca , desi suntem vaccinati , era vorba ca putem fi purtatori , pare ca nu e asa . Pe masura ce trece timpul se descopera noi si noi lucruri care ne incurajeaza , cum este si cu vaccinarea copiilor peste 12 ani , se testeaza - din ce am inteles - si cei mai mici de 12 .
Deocamdată nu este sigur 100% și este bine sa fiți atenta chiar dacă sunteți vaccinata.
Oricum, daca cei mici nu au circulat nu prea aveau cum sa ia virusul.

Puteți sta și in curte cu ei.

Referitor la.zonele aglomerate tine și de educația populatiei.
Una este sa stai cu masca non stop și alta să o pui din când în când.
Nu te poți plimba ca lumea pe strada cu masca pe față.
Astazi am văzut mulți cu masca sub bărbie.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
Îmi pare exagerata amendarea ministrului Raluca Turcan.
Sapa și statea la masa.
Sa dai la.sapa cu masca pe față îmi pare absurd și tot la.fel sa.mananci cu masca pe fata.

Se.exagereaza și nu este bine.

Ministrul sănătăți Vlad Voiculescu era în spațiu închis și este alta discuție.
Era singur dar a venit un deputat la el.

Am înțeles ca instantele belgiene au declarat ilegale restrictiile din Belgia.
Lipsa rezultatelor supăra pe toată lumea.

În România au spus ca s-a dublat numărul celor de la ATI și nu pare sa aibă legătură cu protestele aceasta creștere.
În loc să adapteze de urgenta măsurile de restrictie le mentin asa și alimentează protestele.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
A.confirmat și Mircea Badea ca in Belgia o instanță a ordonat guvernului belgian ca in 30 de zile sa înceteze toate restricțiile cu daune cominatorii sau amenda de 5000 euro pe fiecare zi de întârziere în caz de necomformare din partea guvernului.

Poate va avea cineva hotărârea când se va publica.

Este un moment în care și instantele de judecată au devenit receptive, asa cum am anticipat.

Nu ar fi insa bine sa înceteze absolut toate restricțiile.
Trebuie ceva inteligent și eficient.

În statul Texas, în SUA, au relaxat restricțiile și a scăzut numărul.de infectari.Tot Mircea Badea a spus.

Este evident ca trebuie facute schimbari in strategia de apărare împotriva Covid-19.
Europa de vest nu se afla pe un drum bun.

Franța a închis școlile.

[ link extern ]

Aceasta este o măsură anti-COVID foarte bună care a ajutat foarte mult România mult timp dar acum nu va ajuta suficient in plin val 3 pandemic la noi în tara.

La francezi va ajuta probabil întrucât se va evita infectarea pe un segment.

,,Avocatul Poporului îi cere premierului să explice de ce hotărârile CNSU de anul acesta nu au fost publicate în Monitorul Oficial"

[ link extern ]

Îmi pare corect din punct de vedere juridic sa procedeze în acest mod.
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2021
Am auzit si eu stirea si instantaneu am intrebat pe cei pe care ii cunosc in Bruxelles , acolo e tribunalul unde s-a dat aceasta hotarare , si iata ce am aflat : procesul a fost deschis de o organizatie a drepturilor omului , judecatorul a considerat ca restrictiile s-au aplicat fara a fi trecuta o lege prin parlament . Cam ce a atacat Avocatul Poporului la noi , iar CC i-a dat dreptate . Guvernul belgian are 30 zile sa corecteze aceasta situatie ( sa fie adoptata o lege de catre parlament ) sau sa-si asume sa NU respecte hotararea ( ceea ce n-ar fi tocmai in regula ) si sa plateasca o amenda de 5.000 euro pe zi , dar nu mai mult de 200.000 euro , care amenda - presupun - are ca sursa bugetul de stat , si - ca orice amenda - se face venit la acelasi buget de stat . Nici o clipa nu s-a pus in discutie oportunitatea sau eficacitatea masurilor , ci doar modul in care au fost instituite . Un mod total ne-onest de a prezenta stirea , nu credeti ? un fel de minciuna prin omisiune ... La noi in tara , Premierul i-a replicat AP ca toate hotararile CNSU au fost aplicate doar dupa ce au fost aprobate prin HG , iar acestea ( HG-urile ) au fost publicate in Monitorul Oficial .
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2021
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Masti de protecție cu nanofibre anti-covid 19 unde se găsesc ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Masti de protecție cu nanofibre Anti-COVID 19 unde se găsesc de cumpărat? Știe ... (vezi toată discuția)
Alegerile parlamentare din luna decembrie 2020 va par potrivite ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Alegerile parlamentare din luna decembrie 2020 va par potrivite in acest moment? Ar ajuta la reducerea numărului de infectari sau la eradicarea virusului ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea purtarii masti langa scoli AES87 AES87 [Obligativitatea purtarii masti langa scoli] Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, va rog sa-mi spuneti ce baza legala au autoritaritile pentru a impune purtarea ... (vezi toată discuția)