avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal de vatamare corporala, nu vor sa ma ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal de vatamare corporala, nu vor sa ma despagubeasca

Buna ziua. Incerc sa fiu cat mai concis si succint, e prima oara cand folosesc acest site, nu mai am alte sperante.
Mama mea a fost, recent, victima unui accident rutier, pe 26 septembrie 2020. Luata pe trecere de un pusti de 19 ani, BMW, teribilism, etc. Timp de 6 luni de zile am dat sute de telefoane si email-uri firmei de asigurari a soferuluui, pana cand, s-au gandit in cele din urma, sa ne oferteze cu o suma derizorie de doar 1950 de lei. Desi nu imi acopeream decat jumatate din cheltuielile cu ea, RMN, consult neurologic, ingrijiri la domiciliu, am fost sfatuit de cateva persoane sa accept suma, altfel, risc sa raman si fara astia 2000 de lei la cat sunt de nesimtiti.
Zis si facut, accept, merg la notar, si declar, atentie - asa cum au dorit ei - ca in urma despagubirii nu voi mai avea nicio pretentie nici de la ei, dar nici de la sofer pe cale civila. Le trimit prin posta actul notarial, si pe email o copie si acum se fac ca ploua si nu sunt inca despgubit.
Ce pot face in situatia de fata? Sunt novice in ale RCA-ului si a doarelor penale de vatamare corporala, nici macar nu detin permis de conducere.
Va multumesc tuturor!
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
GEKO17, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect, asta a fost și prima mea reacție, după ce am citit. Din păcate mulți se sfătuiesc cu toți experții ( vecin, cumnat, brutar și crâșmar), ulterior, după ce nu se mai poate remedia situația, apelează și la cine trebuia înainte...

DlGoe a scris:

Stiu ca e tarziu, dar poate citesc oamenii: de ce 99% intreaba aici dupa ce au facut, au dres, au semnat, au acceptat, etc, etc?!

Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
Laszlo Bicsak, Alte profesii
DlGoe, si daca intrebam inainte sa semnez acel act, cu ce ma ajuta?
Am intrebat sute de persoane, toata lumea a spus ca e OK sa accept oferta si ca, in cazul meu, n-o sa mi-o dubleze.
Am un amic, avea un taxi vechi de vreo 10 ani, a intrat unu` in lateral in el, portiera praf, i-au dat 4000 lei la constatare, omul a facut reconstatare, a pus preturile de la Darex, a luat 7800 apoi. Dar e dauna RCA, la mine nu am ce alte cheltuieli pe foi sa pun la dosar. Am intrebat pe un forum cunoscut pe Facebook si ma banuiau toti ca vreau sa fac bani de pe urma situatiei, ori eu cautam sa inteleg de ce nu primesc macar banutii de pe chitante, banii de ingrijire nu ii mai pun, sau ca am lipsit eu 2 sapt. de la serviciu.
Astept sa treaca 20 de zile, si ii sun si daca nu rezolv nimic caut avocat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, In astfel de cazuri, nu va consultati pe Facebook sau pe alte retele de socializare ci cu cineva care este avocat si va poate ajuta cu legea in fata.
Doamna Izabella, in cazurile grave se merita. Atunci cand ai de recuperat mai mult decat face reprezentarea avocatului in proces.
Incep sa cred ca acest site este doar o metoda prin care unele birouri de avocatura isi fac simpla publicitate.
Imi voi inchide contul curand, nu regasesc in niciun fel ca pozitive sugestiile voastre.
Nu insista nimeni sa inteleaga speta, toti o dau pe aceeasi chestie penibila.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
am fost sfatuit de cateva persoane sa accept suma


Am intrebat sute de persoane

Timp de 6 luni de zile am dat sute de telefoane


obisnuiti sa exagerati ?
Atunci cand ai de recuperat mai mult decat face reprezentarea avocatului in proces.



Nu conteaza cat aveti de recuperat, cheltuiala se recupereaza sub forma cheltyielilor de judecata.
Nu va umflati pe cei ce incerca sa va ajute, decat sa intrebati sute de persoane sau cateva, mai bine intrebati pe unul a carui parere chiar conteaza, adica un avocat.
Pana sa dati declaratii la notar, si sa acceptati o oferta naspa, ii puteati da in judecata sa va recuperati cat ati cheltuit, lucrurile nu merg altfel. ofertele nu se accepta daca nu vi se par ok. Cum sa acceptati o oferta de despagubire, cand aveti acte pe paguba mult mai mare ?

Le trimit prin posta actul notarial, si pe email o copie si acum se fac ca ploua si nu sunt inca despgubit.

Nu e numai dosarul dvs , sunt cu miile.
mergeti in al 12-lea ceas la un avocat sa vada ce ati semnat si care e corespondenta cu ei, sa va zica daca se mai poate drege ceva.
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in situatia ... Lumyna Lumyna Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in situatia in care un inspector de daune a contrazis opinia unui expert tehnic constatator privind ... (vezi toată discuția)
Daune asigurator pentru un eveniment rutier imobiliardragos imobiliardragos Accident rutier - prin neacordare de prioritate un auto imi avariaza auto personal - vinovatul asigurat la Uniqa - dosar daune auto - dosar daune vatamare . - ... (vezi toată discuția)
Asigurator rca retrage acceptul de reparatie. salut, pe data ... alexandruww2 alexandruww2 Asigurator RCA retrage acceptul de reparatie. Salut, pe data de 3 August am fost implicat intr-un incident auto cu un TIR, am facut amiabila, soferul ... (vezi toată discuția)