avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... angajare in domeniul dreptului
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

angajare in domeniul dreptului

Buna ziua tuturor.Sunt studenta la facultatea de drept in anul al II-lea(Bucuresti) si as vrea sa va intreb daca stiti vreun cabinet de avocatura unde angajeaza studenti.Mentionez ca doresc sa acumulez experienta(nu urmaresc beneficii financiare)si vreau sa invat de la cei mai buni.Cunosc engleza, franceza si spaniola la nivel avansat, precum si gramatica limbii romane .Astept un raspuns.
Va multumesc anticipat:)
Eu ti-am raspuns nu pentru ca ai fi apelat la mine, ci tocmai pentru ca mi se pare nejustificata asteptarea ta sa te cheme cineva la interviu "in alb" urmand ca abia atunci sa te cunoasca. Ti-am dat un sfat dezinteresat ca sa ma aleg cu "draga", greseala mea.
:D cum ar fi o disputa intre dumneavoastra in instanta?..
nu veti asista la o asemenea disputa....:Dnu sunt adepta.B-) multumesc oricum tuturor pt participare la discutie
Nu vreau sa fac pe lupul moralist, insa exprimarea gen "ai mei sunt mai buni " . . . din pmdv este ceva mai mult decat puerila . Antonya2feb , te rog sa nu te superi pentru intrebarea pe care ti-o adresez acum , insa conform caror criterii faci tu afirmatia de mai sus? Si criterii stabilite si apreciate de catre cine?
Parerea mea este ca nu are nici o importanta daca esti studenta la stat sau la o universitate privata, in ziua de azi, daca esti intr-adevar pasionat de drept inveti mai mult singur decat la facultate, citesti tot felul de studii, de tratate, aprofundezi. Iar cat de "bun" devine studentul nu cred ca depinde numai de profesor, ci mai degraba de cat este acesta de constiincios si isi doreste cu adevarat sa ajunga in varful piramidei.
Intr-adevar aici este un site de avocatura, dar tu ai facut o grava confuzie cu un site de recrutare din moment ce ai crezut ca de la o simpla postare o sa ai deja interviuri.
Nu spune nimeni ca este usor sa patrunzi in breasla avocatilor, chiar nu este, insa ... sa fim seriosi, nici imposibil nu putem spune ca este, scoate-ti perseverenta la inaintare, si pune multe multe cv-uri pe site-rile cabinetelor cunoscute la care ai vrea sa faci practica, eventual poti merge chiar personal sa depui cv-ul, astfel vei avea parte si de un mic interviu "ad-hoc" ... si nu se stie niciodata de unde sare iepurasu ... nu?
Oricum "copilului care nu plange nu primeste piept" asa ca da din coate, vorbeste cu profesorii, nu mai aprecia tu ca ai si alti colegi constiinciosi, fiecare cu norocul lui si ... fie vorba intre noi . . . pt a fi avocat tb sa fi si talentat in manuirea cuvintelor, nu doar constiincios, lasa-i pe profesori sa hotarasca daca te pot da la o parte pentru alt coleg mai constiincios sau daca chiar esti potrivita pentru postul pe care il au disponibil.
Bafta multa si sa aud de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica de specialitate Avocat Liviu Samoila Avocat Liviu Samoila Buna ziua! Sunt student la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, anul III din toamna, si mi-ar placea sa efectuez un stagiu de ... (vezi toată discuția)
Practica la cabinet de avocatura Ulpianus Ulpianus As dori sa aflu niste raspunsuri de la persoanele care au facut practica in perioada facultatii, la cabinete de avocatura. Ce varianta de contactare e mai ... (vezi toată discuția)
Practica cabinet de avocatura ContSters115719 ContSters115719 Am o mare rugaminte, sunt studenta in anul III la Facultatea de drept din cadrul Universitatii Bucuresti si doresc sa efectuez un stagiu de practica intr-un ... (vezi toată discuția)