avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Teste pe banii nostri? ! Cum ar ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Teste pe banii nostri? ! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ...

Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne pot obliga să ni le facem pe banii noștri?
Ce ni se poate întâmpla dacă refuzăm să le facem? Mai ales pe cheltuiala noastră?
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2021
VioCostea, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:55, 28 Septembrie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact asta spun, ca exista riscuri.de.a muri strict de la vaccin. Nu stiu de ce spuneti ca nu intelegeti. Apar din ce in ce mai multe astfel de nenorociri, pe care oamenii le afla, se sperie si refuza, ori macar ezita, sa faca acest vaccin. Ca urmare a acestor riscuri, unii prefera sa nu joace ruleta ruseasca cu vaccinurile astea, ca si cu alte medicamente. Eu insumi am refuzat medicamente citind singur reactiile.lor adverse, reactii de care nu am fost instiintat de medic. Si da, evident ca citesc toate prospectele, de.la orice ar fi ele si pun in balanta avantaje vs dezavantaje, alegand riscul mai mic.
Apoi spuneti "Rezultatele se urmaresc si acum si duc la analize din ce in ce mai amanuntite de imbunatatire a vaccinurilor. ".
Asa este! Deci sa se urmareasca intai rezultatele pe cei ce au ales sa fie vaccinati, apoi sa scoata un vaccin bun. Dar pana atunci nu trebuie obligati oamenii sa se vaccineze si nici judecati macar pentru alegerea lor. Deocamdata sunt pline spitalele si de bolnavi vaccinati, care au luat boala de la alti vaccinti din jurul lor, deci logic ar fi ca si cei vaccinati transmit boala mai departe, iar acestia nu sunt sunt testati, nici carantinati si ce e mai rau, se cred si in afara pericolului si nu se mai feresc. Deci boala o sa continue mult si bine, pana cand va aparea un tratament, sau pana cand se va ajunge la imunitatea de grup. Personal nu cred ca un nevaccinat e un pericol pentru un vaccinat. Cand vor aparea dovezi ca gresesc in acest sens, imi voi schimba parerea, sigur, daca voi mai apuca! Deocamdata, din pacate, in Israel e dezastru cu toata rata lor de vaccinare uriasa, fapt ce pune din nou sub semnul intrebarii eficienta vaccinarii.
Deschizatorul topicului nu era interesat de tratamentul bolii, ci doar de obligativitatea testarii pe banii sai. A primit raspuns intre timp.

latka a scris:

Nu prea inteleg eu treaba aia cu acele cazuri de morti subite, care cresc odata cu numarul crescut de vaccinuri ! Ar putea fi altfel ?!? Ati citit vreodata prospectul unui medicament, de uz curent ? In orice astfel de prospect, ca si in cazul vaccinurile exista precizate riscurile (unele mortale). Cu cit mai multi oameni iau acel medicament, cu atit vor muri mai multi sau vor avea efecte secundare serioase Nici un tratament existent in momentul de fata nu este sigur 100%..

In ceea ce priveste studiile clinice la aprobarea unui vaccin, nu s-au facut mai multe etape in una singura, ci numarul de oameni necesar parcurgerii celor 3 etape obligatorii s-a putut creste treptat intr-un singur interval de timp mai mare, pe parcursul a mai multor luni, pentru ca au fost inrolati voluntari din mai multe tari, din zone geografice diferite, cu ajutorul a mai multor state. Din contra, s-a folosit un numar mult mai mare decit in cazul etapelor din dezvoltarea vaccinurilor anterioare, spre sute de mii de oameni. Rezultatele se urmaresc si acum si duc la analize din ce in ce mai amanuntite de imbunatatire a vaccinurilor. Nu a existat niciodata in istorie o alocare atit de mare de resurse, umane si financiare.

Nu exista inca un tratament aprobat cu rata foarte mare de succest, alternativ vaccinului, acela ar fi fost raspunsul corect pentru persoana care a deschis subiectul. Plus masurile de protectie a pacientilor, fiind personal medical.

Vaccinul nu e o chestiune de alegere DOAR individuala, in anumite cazuri prevaleaza dreptul la viata, la orice viata, si atunci e o decizie legata de colectiv.





De curiozitate, dacă tot citiți atent toate prospectele, care este procentual riscul de la care în sus acceptați să luați acel medicament? Unu la suta, unu la mie, sau unu la zece mii ? După aceea vă completez răspunsul cu alte precizări. Spitalele sunt pline, în proportie de peste 80% cu persoane nevaccinate. Nu știu ce vreți să spuneți despre Israel, doar 1% dintre cei infectați sunt la ATI.
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2021
latka, moderator
Până la urmă s-a dovedit că și vaccinații răspândesc virusul.,și chiar mai mult decât ceilalți. Nevaccinații trebuie testați, vaccinații nu, chiar dacă și ei pot fi invectați și pot transmite virusul. Asta nu discriminare se numește?Dacă toți putem transmite, atunci de ce unii au privilegii iar alții nu.
Atunci de ce mai vorbim de vaccinare obligatorie, oricum cine nu s-a vaccinat până acum n-o s-o facă nici de acum înainte, poți sa-i dai mici, bonuri, bani, tombole, degeaba. Nu o să meargă nici la restaurant, nici la mall și nici in altă parte, să nu cumva să contamineze vreun vaccinat. Și până la urmă cine o să piardă, la 30% populația vaccinată, tot restaurantele etc.Și certificatul verde nu are cum să ți-l ceară cineva, pt.că nu este nici o lege in acest sens!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Asta cu vaccinații ce răspândesc virusul mai mult decât cei nevaccinati e o marota la modă acum, fără dovezi. Face bine la teoriile anti.
2.De testat se testează prioritar cei simptomatici, nu nevaccinati. Deci nu e vreo discriminare.
3. Dacă restaurantele își asumă, treaba lor cu pierdutul, înseamnă că nu merită să fie pe piață, dacă nu știu să facă profit.
4.Lege este, certificate digitale sunt de câteva luni bune. Au fost folosite la început pt. deplasarea în UE.


Certificat este, dar lege nu,doar OU,și proiect de lege...

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical ... Inna21 Inna21 Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical de a se testa din fonduri proprii? Nu cred ca in Romania au existat spitale care sa testeze ... (vezi toată discuția)
Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul testele PCR negative, iar pe.cele pozitive sa le plătească cei infectati cu Covid-19? Ma ... (vezi toată discuția)
Salutare este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? ... FZappa FZappa Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? In Constituția României scrie: Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor ... (vezi toată discuția)