avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Teste pe banii nostri? ! Cum ar ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Teste pe banii nostri? ! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ...

Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne pot obliga să ni le facem pe banii noștri?
Ce ni se poate întâmpla dacă refuzăm să le facem? Mai ales pe cheltuiala noastră?
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2021
VioCostea, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:55, 28 Septembrie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

CHKa a scris:

daca nici dvs. nu vreti sa fiti testati ?

ba vrea, dar pe banii altora.

E decizia fiecaruia de a se vaccina sau nu, fiecare face ce doreste, nu mi se pare corect ca vaccinarea sa devina obligatorie, insa as vrea ca cine decide sa nu se vaccineze sa isi asume.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa stiti ca NU sunt testati pe banii spitalului. Am un exemplu in familie de persoana vaccinata, cu test de anticorpi in urma cu 2 saptamani careia la internare pentru o interventie chirurgicala i s-a cerut test pcr sau antigen pe banii ei. Asa ca nu mi se pare normal sa cerem de la pacienti teste platite de ei iar personalul medical sa aiba voie sa nu se vaccineze, sa se testeze pe bani publici, etc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba , eu as fi adepta vaccinarii obligatorii , si nu doar in contextul acestei pandemii . Toti vorbim de drepturi , nimeni si de indatoririle pe care le avem fata de societatea de la care pretindem aceste drepturi . Pare ca si CEDO a considerat in acelasi sens , intr-o hotarare din 08.04.2021 , in care se spune ca e perfect acceptabil ca statele sa legifereze vaccinarea obligatorie a copiilor , primand dreptul societatii la sanatate fata de dreptul la viata privata , si ca o lege in acest sens NU incalca vreun drept fundamental . Traiul intr-o societate vine atat cu drepturi , cat si cu reguli de urmat . Pentru mine e absolut naucitor ce usor acceptam descoperiri ale stiintei , tehnologiei , iar pe altele le consideram incercari de a fi urmariti , indobitociti , oite , etc . Si va dau un exemplu : luna trecuta fiind pe litoral , am discutat in camera de hotel cu sotul meu despre cumpararea unor palarii de paie ( doream sa ducem un cadou haios unei familii ) . Ceva mai tarziu , accesand pe google un site , ( desigur , nu despre palarii , la mare le gasesti din 2 in 2 metri ) , imi apare un intreg sir de poze cu palarii de paie , cu denumirea magazinelor care le ofera . Nu e prima data cand mi se intampla asa ceva , specialistii IT nu o data au atras atentia ce pot face cei interesati si care au priceperea necesara . Deci , cam atat despre dreptul la viata privata ... dar nimeni nu-si arunca ( de pilda ) smartphone-ul ...
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2021
CHKa, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si atunci de ce nu va vaccinati? Lucrati in sistemul medical.Daca in aceasta situatie nu respectati o cerinta, respectiv de a va vaccina, cum ar fi in alta situtie, cand s-ar cere alte sacrificii din partea personalului medical? Mai putem sa avem incredere in astfel de angajati ai sistemului medical?
Dar pacientul vaccinat, pozitiv sars cov 2, reprezintă o primejdie atât pt cei vaccinați cât și pentru cei nevaccinați?!
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
Inna21, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical ... Inna21 Inna21 Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical de a se testa din fonduri proprii? Nu cred ca in Romania au existat spitale care sa testeze ... (vezi toată discuția)
Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul testele PCR negative, iar pe.cele pozitive sa le plătească cei infectati cu Covid-19? Ma ... (vezi toată discuția)
Salutare este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? ... FZappa FZappa Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? In Constituția României scrie: Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor ... (vezi toată discuția)