avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Teste pe banii nostri? ! Cum ar ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Teste pe banii nostri? ! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ...

Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne pot obliga să ni le facem pe banii noștri?
Ce ni se poate întâmpla dacă refuzăm să le facem? Mai ales pe cheltuiala noastră?
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2021
VioCostea, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:55, 28 Septembrie 2021
Pune-ți-vă și în locul unui angajat, care nu are nici o siguranță în privința acestui vaccin experimental și testat insuficient.... căruia ii este frică de potențialele efecte adverse.
Până la ora actuală, pacienții nu au fost și nu sunt testați la venirea în spital, de exemplu gravidele care vin să nască, așa că și ei/ele reprezintă un "pericol" pentru angajați, fie ei vaccinați sau nu. Deci pacienții au drepturi, dar angajații, nu!
S-a mai spus că pacienții pot fi testați gratuit pt că plătesc CAS. Angajații să-și plătească singuri testele, deși sunt și ei plătitori de CAS!
Sunt multe de spus..... dar unii ne vor "muți" și supuși!

vali m a scris:

Eu vad altfel problema. Ma pun in locul unui angajator (aici statul). Vreau ca la mine sa lucreze oameni vaccinati. SI atat. Le dau voie si la ceilalti, dar sa-si fac teste. Daca am oameni nevaccinati si se imbolnaveste unul, imi falimenteaza afacerea...
Nimeni nu vrea sa se interneze pentru ceva, sa vina sanatos (de covid) si sa ia de la un angajat al spitalului....Ar da spitalul in judecata ??

Eu cred ca ideea de baza este aceea ca medicii ar trebui vaccinați.
La.fel.si asistentele.
Daca cei vaccinați nu fac forme grave nu ajung în spital și nici nu risca sa moară.
De asemenea, se afirma ca cei vaccinați nu transmit virusul.

Cu populația este greu sa te înțelegi.

Insa, daca pacienții nu sunt testați este cam aiurea sa obligi medicii sa își plătească testele Covid.
Și.medicii sunt asigurati.

Din câte știu eu pacienții sunt testați deoarece nu ii poți pune pe cei infectati cu cei neinfectati.
Poate s-au schimbat lucrurile acum.

Tocmai de aceea se vrea vaccinarea medicilor, ca să nu se consume bani pe teste.

Cu siguranță că, spitalul poate fi dat în judecată daca îmbolnăvește de COVID-19 pacientul.
Insa, cu precizarea ca ar trebui dovedit că medicul a infectat pacientul.
După parerea mea, este cel mai mare haos pe plan juridic în acest domeniu COVID-19 .
Pana și eu care controlez foarte bine procesele și întrevăd foarte bine rezultatul.final, un proces de acest fel nu as putea sa îl controlez și nimeni nu îl poate controla.

Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
căruia ii este frică de potențialele efecte adverse.

ce ciudat mi se pare ca omul se teme de eventuale reactii adverse ale vaccinului, dar de ce ravagii poate sa faca virusul in corp, nu.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @VioCostea , nu stiu cum e in spitalul in care lucrati dvs. , in orasul meu ( cu multe spitale , chiar cu o universitate de medicina ) nu exista internare planificata fara test . Pentru cele de urgenta ( cum sunt nasterile ) , presupun ca personalul medical foloseste acele echipamente . Am avut prilejul sa vad doua deconturi ale unor persoane care au fost internate in spital , si pe ambele se regasea costul testului la cheltuieli . Acestea sunt decontate de CASS pentru ca avem asigurare pentru caz de boala . Cum ar putea fi decontate de Casa cheltuielile cu testarea personalului medical daca acestia nu sunt bolnavi ? asta e rostul asigurarii , suporta cheltuielile asiguratului BOLNAV . Nici pe asigurarea casco ( de pilda ) nu primesti despagubiri ca ti s-a spart o teava in casa . Va inteleg , desigur , spaimele de acest vaccin atat de nou , le-am trait si noi , cei vaccinati , dar a fost mult mai mare spaima de boala in sine si de efectele acesteia pe termen scurt si lung . Dvs. aveti alternativa sa lucrati in acele echipamente incomode plus testarea , iar noi sa stam mai mult in casa , sa nu socializam mai-deloc , sa nu ne vedem familiile ... sau sa ne vaccinam . Stiinta ne-a pus la dispozitie o arma , putem sa o folosim sau sa bagam capul in nisip si sa ne rugam sa dispara cosmarul . PS . De ce va deranjeaza ca nu sunt testati pacientii la internare , daca nici dvs. nu vreti sa fiti testati ? PS2 . Nu ne vrea nimeni “ muti “ si supusi , dupa cum Pamantul nu e plat si e doar o conspiratie mondiala care spune ca e rotund ( o alta teorie a acelorasi ) , e doar dreptul meu la viata versus dreptul dvs. de a considera ca acesta ( dreptul meu ) nu e important .
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2021
CHKa, utilizator
''...S-a mai spus că pacienții pot fi testați gratuit pt că plătesc CAS. Angajații să-și plătească singuri testele, deși sunt și ei plătitori de CAS!...'' Pacientii sunt testati o data, la internare. Pt angajatii care nu vor sa se vaccineze, spitalul ar trebui sa plateasca testele saptamanal.

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical ... Inna21 Inna21 Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical de a se testa din fonduri proprii? Nu cred ca in Romania au existat spitale care sa testeze ... (vezi toată discuția)
Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul testele PCR negative, iar pe.cele pozitive sa le plătească cei infectati cu Covid-19? Ma ... (vezi toată discuția)
Salutare este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? ... FZappa FZappa Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? In Constituția României scrie: Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor ... (vezi toată discuția)