Am o întrebare rapida. Doresc să deschid o afacere într-o scară de bloc, țin să menționez că apartamentul este la parter și nu deranjeze deloc vecini. Activitatea este un centru de remodelare corporala se lucrează cu cate un client( deci nu e vorba de aglomerație).
Înainte de a investi, am vorbit cu administratora blocului care ne a asigurat că putem sa incepem activitatea fara problema.
După câteva zile, ne am trezit cu președintele blocului de care nici nu știam că există. Acesta ne-a spus că a făcut întrunire cu alți 5 proprietari (fara prezența noastră de a ne lăsa sa le explicăm ce incercam sa facem) și au hotărât să nu ne de-a acordul.
Va rog frumos sa mă sfătuiți daca exista o lege sau orice pentru a ne putea desfășura activitatea.
La spațiile comerciale contează la destinație domeniul de activitate. De aia se încheie convenția respectiva, iar primăria nu dă autorizație fără acordul asociației.
pai haideti sa va fac un rezumat ca vad ca nici macar nu va intereseaza sa cititi despre ce e vorba
este o initiativa legislativa prin care se expune faptul ca art40 poate produce abuzuri din partea celor care au/si-au schimbat destinatia spatiilor in comercial(declarand intial un obiect de activitate pentru care ceilalti isi dau acordul ,iar apoi modificarea dupa bunul plac...vecinii nemaiavand dreptul de retragere al acordului )
in expunerea de motive se explica actuala forma a art conform cu ce am zis eu mai sus si modificarea art exact in forma pe care dvs o intelegeti
mai aveti si avize negative de la diferite comisii cu argumentatia printre altele ca forma modificata, limiteaza drepturi si nu este acceptata
aici nu ne imaginam cum ar fi, ci luam legea in vigoare ca atare.....fie ca ne convine sau nu, trebuie sa o respectam asa cum e ea pana la modificarea ei
nu e primul sau ultimul articol stramb dar pe asta il avem si atat
Sa știți ca unele primarii (nu am spus prostii) dau deja interpretarea art. 40 asa cum am spus eu. Mi se pare foarte logic și în forma actuală, dar juridic nu contează logica ci forma explicită a textului.
Nu am citit, pentru ca e inutil, modificarea legislativă trebuie dezbătută și promulgată. Ce sens are sa citești ceva ce s-ar putea sa nu existe?
stiu ca unele primarii interpreteaza ca si dvs....nu am negat asta si nici nu am negat cum ar fi corect acest articol(in conceptia noastra), dar totusi conteaza cum este in forma actuala ca si juridic si mai putin spre deloc, cum interpretam noi
v-am dat exemplu acea propunere, ca sa intelegeti ca interpretati gresit articolul si care este forma si intelesul respectivului articol......nu are legatura ca este sau nu promulgata(nici nu cred ca va fi atata timp cat limiteaza niste drepturi)