avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, In cazul in care contractul de munca s-a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, In cazul in care contractul de munca s-a incheiat ...

Buna ziua,
In cazul in care contractul de munca s-a incheiat cu acordul partilor, inteleg ca nu te poti inscrie la somaj.
Intrebare:
1. de ce, din motiv ce am contribuit la fondul de somaj la fel ca orice angajat?
2. acordul partilor, de regula inseamna ca s-au primit niste salarii compensatorii, care au fost taxate in totalitate inclusiv somaj, pensie, asig. medicale. Si atunci de ce sa nu beneficiez macar pe acea perioada (2, 3, 5 luni) de serviciile platite in avans?
E corec si moral?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 21 August 2021
Stimata Doamna, apreciez raspunsul dvs. insa nu vad ratiunea morala si logica ca doi fosti angajati, egali in fata legii ca si platitori de taxe, sa fie tratati diferit de Statul Roman (unul are drept de somaj iar celalalt nu) in momentul cand ambii nu mai au venit, indiferent cum i-au incheiat rapoartele de munca. Nu cumva vorbim si de o oarecare discriminare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu o vad ca discriminare. Adica unul din angajati nu mai vrea sa lucreze si celalalt nu e lasat sa mai lucreze. Care ar trebui sa incaseze bani de la stat? Asa cum nu inseamna ca daca toata lumea a platit contributia la sanatate toti vor sta in concedii medicale platite. Unii, din fericire, nu se imbolnavesc niciodata si altii nu trebuie sa stea in somaj niciodata.
Nu este discriminare, sunt situatii cu totul diferite .... unul indeplineste conditiile , altul nu.
Domnule consilier juridic inteleg ca dvs interpretati legea asa cum a fost ea facuta, buna sau rea. Eu ma refer mai ales la justetea si corectitudinea morala a legii. Astazi ai un salariu, iar de a doua zi nu-l mai ai. Conteza atat de mult forma prin care s-a ajuns la incheierea raportului de munca ? Insa pana ieri eram taxat pe salariu ca orice alt angajat.
Nu stiu daca intelegeti, nuanta?
Scumpa Doamna, desigur ca formularea de salarii compensatorii se refera la concedierile colective. Pe de alta parte cred ca stiti foarte bine la ce ma refer. Daca n-ati fost in aceasta postura va spun din proprie experienta ca negociezi un pachet de plecare (de regula 2-10 salarii nete lunare).
Iar problema nu se pune ca n-ai mai vrea sa lucrezi, ci pur si simplu in mediu privat apar alte prioritati de regula ale angajatorului care nu mai sunt compatibile cu asteptarile tale ca angajat.

Alte discuții în legătură

Incetare cim cu acordul partilor la cererea angajatului luiza_omer luiza_omer Buna ziua, Lucrez in actualul loc de munca de 14 ani.CCM prevede plata a 6 salarii compensatorii in cazul incetarii CIM din motive neimputabile salariatului. ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de somaj? nico_diana@yahoo.com nico_diana@yahoo.com buna ziua, am trecut dintr-un concediu crestere copil in altul, in timpul celui de al doilea concediu am primit trei salarii compensatorii, dupa care am ... (vezi toată discuția)
Desfintare post AndreRaluca AndreRaluca Buna ziua, As vrea sa stiu parerea dumneavoastra in speta urmatoare : Incepand cu luna martie 2014 pana pe 17 octombrie 2016, am lucrat/lucrez in cadrul ... (vezi toată discuția)