avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor !

Sunt intr-o situatir disperata si am nevoie de sfaturi legale de la cineva in masura sa mi le dea . Sotul meu are un copil dintr-o relatie extraconjugala copil pe care l-a recunoscut dar nu s-a facut nici un test de paternitate . Dupa modul in care au decurs lucrurile in ultima perioada , am descoperit ca ea a mintit in mai multe privinte referitor la copil si ma indoiesc ca e copilul sotului meu . Ce oportunitati legale am pentru a face un test adn tinand cont ca sotul meu nu vrea acest lucru ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana23978 , utilizator 21:00, 27 Ianuarie 2010
ioana_cristea a scris:

buna ziua!
de ce nu discutati mai bine cu sotul dvs?!
explicati-i temerile dvs, si paote de comun acord ajungeti la un consens.
daca este sau nu copilul sotului dvs, doar un test ADN va poate edifica.
dar din relatarile dvs rezulta ca sotul dvs a recunoscut acest copil, faptul ca dvs aveti dubii cu privire la paternitate... este altceva.

Sotul meu e atat de orbit de acest copil incat nu vede si nu crede nimic . Isi dorea foarte mult un copil si nu isi poate imagina ca nu este al lui . Nu accepta nici macar ideea ca ea ar fi putut avea contact sexual si cu altcineva , la ei fiind doar o aventura de o noapte nimic mai mult . Am fost colegi de servici si totul intre ei s-a intamplat intr-o delegatie , Eu o consideram prietena mea si el nu vede nici un motiv pentru care ea vrea sa ne faca rau , dar nu vede ca isi bate joc de el folosindu-se de copil . Cel mai mult va avea de suferit acea fiinta nevinovata de pe urma actiunilor ei , fiindca sotul meu nu va fi niciodata cu ea indiferent ce s-ar intampla .
Din punct de vedere legal Dvs. nu puteti solicita instantei de judecata sa dispuna efectuarea acestui test ADN copilului.
De ce credeti ca sotul dvs. nu va fi niciodata cu ea indiferent ce s-ar intampla? Adica....?
Dv. nu puteti face absolut nimic d.p.d.v. legal in privinta recunoasterii paternitatii copilului rezultat din relatia extra-conjugala a sotului dv.
Singurul in masura sa decida cu privire la recunoasterea facuta este doar sotul dv., direct implicat.
In speta, nu este vorba despre tagada paternitatii ci despre contestarea recunoasterii de paternitate. Singura solutie in cauza este doar o discutie pe care trebuie sa o aveti cu sotul dv., sa-i explicati ce banuieli aveti si ca, o astfel de actiune nu va face decat sa confirme sau sa infirme ca acel copil a fost recunoscut de catre tatal sau biologic sau nu. ;)
radusava a scris:

Din punct de vedere legal Dvs. nu puteti solicita instantei de judecata sa dispuna efectuarea acestui test ADN copilului.
De ce credeti ca sotul dvs. nu va fi niciodata cu ea indiferent ce s-ar intampla? Adica....?

Ma refeream la faptul ca daca eu as pleca din viata lui el nu va fi impreuna cu ea niciodata fiindca nu vrea sa isi sacrifice viata pentru copil , el ar vrea ca noi doi sa fim impreuna sa facem copii sa ne continuam viata ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat si sa mearga la bebe cand vrea el , cat vrea el fara sa mai discutam niciodata nimic legat de acest aspect al vietii lui ci sa consider ca a iesit la bere cu baietii . Eu nu pot sa accept acest lucru decat daca sunt sigura ca e copilul lui si nici atunci nu stiu daca as fi de acord fiindca eu personal consider ca acest bebe merita o familie , nu un tata part time si o mama care il foloseste in interes personal fara sa ii pese prea mult de el .
Daca vrea intr-adevar sa fiti impreuna va face ceea ce dvs. ii veti sugera pentru linistea dvs. si a dansului.....in rest....barbatii se complac in astfel de relatii....ati vazut ca exemple de persoane publice.....intr-o astfel de ipostaza......

Alte discuții în legătură

Schimbare paternitate ContSters77134 ContSters77134 Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am un copil nascut in noiembrie 2008, tatal biologic fiind din afara casatoriei, la nastere copilul a primit totusi numele ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii ramona_moraru ramona_moraru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care sunt conditiile pentru promavarea unei actiuni in tagada paternitatii. Mentionez ca perioada conceptiei copilului este ... (vezi toată discuția)