avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor !

Sunt intr-o situatir disperata si am nevoie de sfaturi legale de la cineva in masura sa mi le dea . Sotul meu are un copil dintr-o relatie extraconjugala copil pe care l-a recunoscut dar nu s-a facut nici un test de paternitate . Dupa modul in care au decurs lucrurile in ultima perioada , am descoperit ca ea a mintit in mai multe privinte referitor la copil si ma indoiesc ca e copilul sotului meu . Ce oportunitati legale am pentru a face un test adn tinand cont ca sotul meu nu vrea acest lucru ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana23978 , utilizator 21:00, 27 Ianuarie 2010
doamna, cred ca sunteti un pic tulburata de faptul ca sotul dvs are copil cu altcineva. in plus, nu imbolnavesti copilul administrandu-i debridat pt ca este un medicament care are rolul de a ameliora colicii.
eu nu inteleg: ba vreti sa luati copilul de la o mama despre care afirmati ca nu creste copilul corespunzator, ba vreti sa stiti daca e copilul sotului dvs., in caz contrar, sotul sa nu mai vada copilul oricand si oriunde.
doamna, exista vreo hotarare de incredintare a copilului mamei, ramasa definitiva si irevocabila?
sotul dvs plateste pensie copilului?
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
ralu_2008, utilizator
ralu_2008 a scris:

doamna, cred ca sunteti un pic tulburata de faptul ca sotul dvs are copil cu altcineva. in plus, nu imbolnavesti copilul administrandu-i debridat pt ca este un medicament care are rolul de a ameliora colicii.
eu nu inteleg: ba vreti sa luati copilul de la o mama despre care afirmati ca nu creste copilul corespunzator, ba vreti sa stiti daca e copilul sotului dvs., in caz contrar, sotul sa nu mai vada copilul oricand si oriunde.
doamna, exista vreo hotarare de incredintare a copilului mamei, ramasa definitiva si irevocabila?
sotul dvs plateste pensie copilului?

Nu exista nici un fel de hotarare iar sotul meu o sustine financiar cu tot ce are nevoie pentru copil . Stiu ca Debridat este un medicament pentru constipatie si colici dar ea i l-a administrat in loc de ceai ( supradoza) si acum copilul are problele serioase cu rinichii . Vreau sa stiu sigur daca este copilul sotului meu si in functie de rezultat sa luam o decizie daca si sotul meu isi vrea copilul alaturi . Din partea mea daca acest copil este al lui il cresc si ii ofer toata dragostea din lume daca acest lucru este benefic pentru el . Problema este ca sotul nu vrea sa faca testul de paternitate , iar eu legal nu am cum sa cer acest lucru .
Imi pare bine doamna ca in cele din urma ati intuit ceea ce era important sau ati inteles situatia de fapt in care va aflati si cerintele normelor juridice. Este mare lucru ca in final ati reusst sa aflati unde va situati in raport de drepturile dvs. si ale sotului. De acum nu va ramane decat sa va convingeti sotul sa faca pasul ce va va da o oarecare liniste sufleteeasca.
Va doresc succes si imi pare bine ca acest forum v-a "luminat" sa zic asa...de modul cum sa procedati in viitor pentru rezolvarea problemei dvs.
Succes inca o data!
Decizia mea asupra a cum vor decurge lucrurile dupa ce voi fi sigura ca acest copil este al sotului meu era luata inainte de a posta in acest forum . Faptul ca nu stiu ce metode legale pot folosi pentru a-l determina pe sotul meu sa faca testul de paternitate este in continuare valabil , deci din pacate pentru mine inca nu sunt "luminata" . Multumesc pentru raspunsuri .
. Faptul ca nu stiu ce metode legale pot folosi pentru a-l determina pe sotul meu sa faca testul de paternitate este in continuare valabil , deci din pacate pentru mine inca nu sunt "luminata" .

aceleasi metode legale prin care sa-l constrangeti sa mearga la vot in situatia in care nu-si exercita acest drept:)
nu exista metode legale sa-l constrangeti pe sotul dvs sa deschida actiune pt tagada paternitatii, este dreptul dansului si nu-l puteti constrange sa si-l exercite...pt ca e un drept, nu o obligatie.
ce varsta are copilul?

Alte discuții în legătură

Schimbare paternitate ContSters77134 ContSters77134 Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am un copil nascut in noiembrie 2008, tatal biologic fiind din afara casatoriei, la nastere copilul a primit totusi numele ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii ramona_moraru ramona_moraru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care sunt conditiile pentru promavarea unei actiuni in tagada paternitatii. Mentionez ca perioada conceptiei copilului este ... (vezi toată discuția)