avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... grade aferente salariilor din institutiile publice
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

grade aferente salariilor din institutiile publice

am citit legea 330/2009 si am o nelamurire : cine stabileste si pe ce criterii se face departajarea celor trei grade de salarizare ale personalului cu studii superioare din institutiile publice ?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 16:22, 15 Ianuarie 2010
in 2010 salariile brute raman neschimbate,dar pe viitor cum se va stabili gradul sau treapta de salarizare?
cred ca va ramane totul la aprecierea unuia sau altuia; cam arbitrara solutie;
speram sa fie ceva clar,care sa nu poata fi interpretat; daca gresesc, va rog sa ma lamuriti!
multumesc!
Teoretic, din anul 2011, vor intra in vigoare coeficientii de ierarhizare, si ceva reglementari prin legi speciale.
Dar pana atunci....cum stabilim salariile pentru anul 2010??? :">
la salariul de incadrare din luna decembrie se adauga sporurile permanente din luna decembrie- care se regasesc in subsolurile anexelor, ex. la functii publice din cadrul unitatilor administrativ teritoriale locale, cele trei, spor de dispozitiv, spor de stabilitate si salariul de merit, deci va limitati la cele trei sporuri, in procentul acordat in luna decembrie. De salariul de merit nu a beneficiat toata lumea, dar, conf.art.30 pct.5 lit.b din Legea 330/2009 "sporurile prevazute in anexele la prezenta lege ramase in afara salariului de baza, soldei functiei de baza sau, dupa caz, indemnizatiei lunare de incadrare se vor acorda intr-un cuantum care sa conduca la o valoare egala cu suma calculata pentru luna decembrie 2009, ori salariul de merit ramane neinclus in salariul de baza, puteti include in salariul de baza, procentul in care se acorda salariul de merit, 15%.sa zicem in locul sporului de conditii vatamatoare, Celelalte sporuri, care nu sunt generale, se vor acorda in procent de maxim 30%, ex, spor CFP, audit, etc.
Sporul de vechime in munca nu intra in acest procent de 30%.
Nu cred ca e bine....
Exemplu:
functionar public de conducere
salariu de incadrare 1630
spor dispozitiv 25 %
spor vechime 25 %
total = 2445 lei
Cele doua sporuri, se regasesc in anexa III/3, si pot fi acordate in cuantum de maxim 30 %
Ceea ce contravine prevederilor art. 30 alin. (5), conform caruia se stabilesc salariile pentru anul 2010.
" În anul 2010, personalul aflat în funcţie la 31 decembrie 2009 îşi va păstra salariul avut, fără a fi afectat de măsurile de reducere a cheltuielilor de personal din luna decembrie 2009," :)
Deci...pe unde scoatem camesha? :">
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
mihaicalinescu2005, utilizator
eu cred ca sporul de vechime,va fi cumva separat:
ex: salariul actual = x lei
spor de stabilitate = 10%
salariu de merit = 5%
spor de vechime = 25%
in unele institutii ,conf CCM , sporul de vechime poate ajunge pana la 30%;
ar insemna ca alte sporuri sa nu mai ia acea persoana care a depasit o anumita varsta

Alte discuții în legătură

Legea salarizarii 330/2009 mircea_ghe84 mircea_ghe84 Buna ziua. Lucram intr-un spital municipal si de la 01.01.2009 vom fi salarizati conform noii legi a salarizarii 330/2009. Problema apare la calculul ... (vezi toată discuția)
Stabiliere salariu 01.01.2010 alexandru andra alexandru andra Buna ziua: Am o nedumerire si anume: Institutie publica-locala- salariu incadrare dec 2009-639(referent III A 2) -sal merit 15%; -spor cond v ... (vezi toată discuția)
Salariu de baza buiavasi buiavasi buna ziua! am si eu o nelamurire:ce se include in salariul de baza? din cate stiu sal.de incadrare si sporul de vechime, sporul pt munca vatamatoare fiind in ... (vezi toată discuția)