Am o intrebare scurta, va rog, care va rezulta din "scenariul" de mai jos:
- am un srl, care are ca activitate principala - codul 6202...
- in ce masura este legal si posibil ca fara sa devin broker de asigurare sa pot intermedia UN SINGUR produs al UNEI SINGURE societati de asigurare? Produsul este, practic, o investitie unit linked la care se ataseaza o asigurare de viata...
Daca este posibil si trebuie sa urmez o anumita procedura am rugamintea sa ma indrumati cu detalii.
Daca nu este posibil - va multumesc pentru raspuns, oricum.
Am si eu o intrebare la dvs avand in vedere ca sunteti pe asigurari:
Un domn a incheiat un contract cu o firma de brokeraj care s-a angajat sa ii incheie o asigurare de viata cu prima unica. Au semnat contractul de intermediere si omul a platit prima de asigurare unica pe o polita de asigurare de 3 ani. El a platit in feb 2008 si polita a fost incheiata din feb 2008 pana in 2011. Are factura cu care a platit firmei de brokeraj. Acum omul moare in iunie 2009. Vin mostenitori legali sa ia suma asigurata dar firma de asigurari unde s-a incheiat polita refuza spunand ca firma de brokeraj cu care au contract de intermediere au depus banii pe care omul ii platise in feb 2008 in iulie 2009 adica dupa ce a survenit decesul asiguratului. Care ar fi solutia pt ca mostenitorii asiguratului sa isi recupereze suma asigurata pt care tatl lor a platit? Noi consideram ca raspunderea este in solidar atat a firmei de asigurare cat si a firmei de brokeraj. Intelegem sa formulam actiune in instanta pt recuperarea sumei si rezolvarea dosarului de dauna.
Am inteles ca nu doriti alte raspunsuri.:)
Dumneavoastra ati vazut actele.Nu am auzit pana acum despre asa ceva.
Adica acea persoana a incheiat un contract cu brokerul si obiectul acestuia a fost
intermedierea unei asigurari de viata?Apoi,dupa ce s-a obligat in acest fel,brokerul s-a gandit:"e cazul sa inchei in sfarsit si asigurarea aceea!"
Dovada platii este chitanta sau actul de la banca,daca s-a procedat asa.Polita de asigurare nu produce efecte juridice daca prima de asigurare nu a fost achitata.
Ori nu stiu nimic despre acest tip de intermediere,ori contractantul(asiguratul) a fost indus in eroare.
Doresc si alte pareri nu numai din partea domnului plopeanu. Da chiar asa s-a intamplat. Firma de asigurari a incheiat un contract de colaborare cu acea firma de brokeraj. Omul nostru a incheiat un contract cu acea firma in vedearea incheierii politei de asig pe conditiile impuse de firma asiguratoare numai ca brokerul era cel care facea plata catre firma sig si el nu a facut-o in termen ramanand neacoperita. Dar eu am factura ca omul a achitat in termen. Este culpa firmei de brokeraj
Adaugare cod caen
andrei.
Buna ziua,
Detin un SRL care are cod CAEN 9522, am un spatiu comercial si vreau sa il folosesc ca sediu pentru incheieri de asigurari RCA, CASCO in ... (vezi toată discuția)