avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... SRL non broker de asigurare - cu drept de intermediere ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

SRL non broker de asigurare - cu drept de intermediere produse de asigurare ...

Buna ziua.

Am o intrebare scurta, va rog, care va rezulta din "scenariul" de mai jos:
- am un srl, care are ca activitate principala - codul 6202...
- in ce masura este legal si posibil ca fara sa devin broker de asigurare sa pot intermedia UN SINGUR produs al UNEI SINGURE societati de asigurare? Produsul este, practic, o investitie unit linked la care se ataseaza o asigurare de viata...
Daca este posibil si trebuie sa urmez o anumita procedura am rugamintea sa ma indrumati cu detalii.
Daca nu este posibil - va multumesc pentru raspuns, oricum.

Cu respect,
Bogdan Ilie
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
iliebg, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 10:57, 18 Ianuarie 2010
Pe langa factura, pe care trebuie sa fie trecuta explicit seria si emitentul politei/cererii de asigurare, trebuie sa aveti si polita.In acest caz, asiguratorul nu are motiv de refuz pentru plata (se va regla pt. prejudicii cu brokerul).Daca nu exista polita in posesia familiei, sau daca in factura nu sunt specificate detele privind scopul incasarii, ramane numai brokerul actionat pentru prejudiciu(indemnizatia de deces) creat prin culpa/inselaciune.
In acel contract de brokeraj incheiat de catre decedat este mentionata polita de asig nr.. dar nu avem o copie de pe aceasta polita. Pe factura fiscala este specficat clar suma si ca este pt asigurare de viata. Credeti ca avem vreo sansa in instanta pt a recupera suma asigurata?
Este posibil ca acea polita mentionata in contract sa nu existe.
Solicitati asiguratorului comunicarea numarului de polita in baza careia s-a facut acea plata in anul 2009 si eventual o copie a acesteia.

Chiar daca polita s-a incheiat in 2008( contractantul trebuia sa semneze si sa intre in posesia ei) poate a fost anulata de catre broker.
Daca la asigurari de bunuri raspunderea asiguratorului incepe in unele cazuri fara plata primei de asigurare(asa sunt cond.contractuale,plateste peste 2 luni,spre exemplu) in ceea ce priveste asigurarea de viata,fara plata primei de asigurare nu putem discuta despre o polita in vigoare.
Altfel stau lucrurile cand omul are dovada platii,situatie in care asiguratorul este tinut a plati despagubirea,avand posibilitatea sa se intoarca impotriva celui vinovat.
In situatia in care o anumita persoana are un contract de asigurare dar nu mai plateste,din diverse motive,polita este reziliata la initiativa asiguratorului,dupa perioada de gratie stabilita.Daca nu ar face asta,ar trebui sa acorde despagubirea daca riscul asigurat s-ar produce.

Pentru a putea pretinde acordarea sumei asigurate,este nevoie sa demonstrati care a fost suma stabilita.Nu stiu daca in acel contract apare ceva...
Poate ma insel dar cred ca avand un dialog cu asiguratorul veti rezolva problema.
Toate par sa duca catre broker,s-ar putea sa fie singurul care trebuie dat in judecata.

:luck:
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
ContSters76710, utilizator
Aveti confirmarea (indirecta) existentei politei, prin motivatia asiguratorului privind virarea tardiva a primei de catre broker.Aveti dovada achitarii in termen a primei si deci puteti solicita asiguratorului plata indemnizatiei de deces.In caz de refuz, poate fi obligat de catre instanta de judecata.
Buna ziua,

Am auzit de un caz similar in SUA in care instanta a hotarat ca brokerul, care era in culpa, sa despagubeasca direct clientul, cu toate ca el nu este asigurator.
Eu va recomand sa va angajati un avocat care sa urmeze (impreuna cu Dvs) caile legale (intai tentativa de rezolvare amiabila), apoi i-as chema in proces pe amandoi (broker si asigurator) ca sa discearna onorata instanta unde e vinovatia, in ce grad si care sunt sumele de despagubit in sarcina vinovatilor. S-ar putea ca brokerul sa suporte doar dobanda pentru intarzierea depunerii primei de asigurare, s-ar putea ca el sa-si fi depasit mandatul, etc.
E greu de anticipat care va fi verdictul din lipsa de jurisprudenta in Romania.

Succes!

Alte discuții în legătură

Inregistrarea asistentilor in brokeraj/ a agentilor in asigurari ellla_ ellla_ Va pun in discutie o problema de care m-am \"lovit\" : agentii si asistentii in brokeraj in asigurari, care pana acum ceva vreme se inregistrau ca PFI la ... (vezi toată discuția)
Adaugare coduri caen refuzat de onrc dyna_dyanna dyna_dyanna Buna ziua M-am intalnit cu o situatie care imi da de gandit.Va rog sa ma lamuriti. Am fost la Registrul Comertului; unde am solicitat sa imi adauge noi ... (vezi toată discuția)
Adaugare cod caen andrei. andrei. Buna ziua, Detin un SRL care are cod CAEN 9522, am un spatiu comercial si vreau sa il folosesc ca sediu pentru incheieri de asigurari RCA, CASCO in ... (vezi toată discuția)