avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM negociere vs incheiere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM negociere vs incheiere

Este angajatorul obligat sa incheie contractul de munca la nivel de unitate sau doar sa negocieze? Ce practica aveti?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 20:22, 24 Ianuarie 2010
cine eu :D
nu e la capitolul c.c.m. negocierea colectiva obligatorie ? :oops:
negocieri au loc ori de cate ori este nevoie la cererea uneia dintre parti. :)
pai uite cum facem:
luam o pauza de o saptamana
si studiem
expunerea de motive si
procesele-verbale cu dezbaterile parlamentare, inclusiv comisiile
cu cine a produs amendamente si da' de ce
si vedem cine castiga.
:whistle:
deci se suspenda !?#-o

da' cand il inregistram?... aaa oricum consideram ca am semnat azi un P.V. si e bine si asa

:yeah:
Se pare ca unora nu le plac negocierile colective si cauta solutii de a se eschiva, asta este perceptia mea din ce am citit, poate ma insel...
Nesemnarea/incheierea unui CCM poate conduce la declansarea conflictului de interese conform legii 168/1999:
Art. 12 Conflictele de interese pot fi declansate in urmatoarele situatii:
a) unitatea refuza sa inceapa negocierea unui contract colectiv de munca, in conditiile in care nu are incheiat un contract colectiv de munca sau contractul colectiv de munca anterior a incetat;
b) unitatea nu accepta revendicarile formulate de salariati;
c) unitatea refuza nejustificat semnarea contractului colectiv de munca, cu toate ca negocierile au fost definitivate;
d) unitatea nu isi indeplineste obligatiile prevazute de lege de a incepe negocierile anuale obligatorii privind salariile, durata timpului de lucru, programul de lucru si conditiile de munca.

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel de unitate loredanaelena loredanaelena buna seara cat timp e valabil un contract colectiv de munca la nivel de unitate si cine trebuie sa il intocmeasca? multumesc (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca categ categ Va rog sa-mi spuneti daca este posibil si legal, ca o societate bancara, cu capital strain, care activeaza in Romania, sa nu aiba incheiat un Contract Colectiv ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract colectiv de munca la nivel de unitate liana istrate liana istrate Buna ziua ! In cazul in care o societate are peste 24 de angajati este obligatorie incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate? Poate avea ... (vezi toată discuția)