avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit declaratie cifra de afaceri 2009
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

declaratie cifra de afaceri 2009

in ce format se depune decalaratia privind cifra de afaceri si pna in ce data
Art 156.1
"(6^1) Prin exceptie de la prevederile alin. (2)-(6), pentru persoana impozabila care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, perioada fiscala devine luna calendaristica incepand cu:"

Daca vedem definitia achizitiei intracomunitare de la art 130.1 vedem ca este vorba numai de achizitia de bunuri intracomunitare pt care este obligatorie trecerea la platitor de tva lunar.


Art 156
"(1) Orice persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153 sau art. 153^1 trebuie sa intocmeasca si sa depuna la organele fiscale competente, pana la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare unei luni calendaristice, o declaratie recapitulativa in care mentioneaza:
a) livrarile intracomunitare scutite de taxa in conditiile prevazute la art. 143 alin. (2) lit. a) si d), pentru care exigibilitatea taxei a luat nastere in luna calendaristica respectiva;
b) livrarile de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare prevazute la art. 132^1 alin. (5) efectuate in statul membru de sosire a bunurilor si care se declara drept livrari intracomunitare cu cod T, pentru care exigibilitatea de taxa a luat nastere in luna calendaristica respectiva;
c) prestarile de servicii prevazute la art. 133 alin. (2) efectuate in beneficiul unor persoane impozabile nestabilite in Romania, dar stabilite in Comunitate, altele decat cele scutite de TVA in statul membru in care acestea sunt impozabile, pentru care exigibilitatea de taxa a luat nastere in luna calendaristica respectiva;
d) achizitiile intracomunitare de bunuri taxabile, pentru care exigibilitatea de taxa a luat nastere in luna calendaristica respectiva;
e) achizitiile de servicii prevazute la art. 133 alin. (2), efectuate de persoane impozabile din Romania care au obligatia platii taxei conform art. 150 alin. (2), pentru care exigibilitatea de taxa a luat nastere in luna calendaristica respectiva, de la persoane impozabile nestabilite in Romania, dar stabilite in Comunitate."


Trag concluzia ca se va completa decl 390 lunar pt servicii intracomunitare iar platitor de tva veti ramine trimestrial, avind CA la 31 dec 2009 sub 100000 euro. Pina in 15.02.2010 cind este termenul de depunere al decl 390 pt ianuarie mai este timp sa ne lamurim.
Acesta este un alt exemplu de prevedere legala care ne pune in situatia de a parea niste TIMPITI.

Mai aveti rabdare.
am gasit declaratia 094 in format excel , este usor de folosit si ramane in evidenta si firmele pentru care le-ati facut , dar nu stiu cum sa-l postez aici :(
la documente utile
am cautat si nu am gasit , sper ca nu este vreo problema daca am deschis un nou subiect cu asta :(

Ce-i drept ca am gasit si formulare utile :( am postat si acolo
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
mihaelastir, utilizator
firmele neplatitoare de tva trebuie sa depuna declaratia pentru cifra de afaceri?

Alte discuții în legătură

Trecere de la tva lunar la tva trimestrial stelach stelach Buna ziua, in situatia in care o firma, care inregistrata in registru intracomunitar, desi nu avea cifra de afaceri mai mare de 100000 euro, a trecut la tva ... (vezi toată discuția)
Achiziti de servicii intracomunitare ccgmau ccgmau am primit de la un client facturi de chirie pentru tehnica de calcul emise de o firma din germania. facturile sunt pentru lunile aug, sept, oct, nov, au fost ... (vezi toată discuția)
Declaratia 094 miki24 miki24 Daca am depasit plafonul de 100000 euro si nu am efectuat achizitii intracomunitare trebuie sa mai depun declaratia 094 \\"Declaraţie privind cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)