avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit declaratie cifra de afaceri 2009
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

declaratie cifra de afaceri 2009

in ce format se depune decalaratia privind cifra de afaceri si pna in ce data
Nu, se depune numai de platitorii de tva.
Declaratia 094 se poate lua si de situl ANAF / legislatie / transparenta decizionala.
Se gaseste la proiecte de ordine si este in format .pdf , asa cum probabil va cere si fiscul. Tot acolo se gasesc mai multe ordine in faza de proiect, dar care se vor concretiza in final (probabil dupa sesiunea BM+FMI-MF).

Am o mare dilema in legatura cu 094, am o firma care in 2009 a ahizitionat din UE bunuri , ok stiam ca pentru aceasta situatie nu trebuie depus 094, DAR ......furnizorul din Olanda nu este platitor de TVA , cum se considera aceasta situatie .......TVA lunar sau TVA trimestrial in 2010 pentru ca cifra lui de afaceri este mai mica de 100.000 euro
Declaratia 094 se depune de catre platitorii de TVA care au o cifra de afaceri pe anul 2009 mai mica de 100.000 euro si nu au efectuat achizitii intracomunitare in aceasta perioada (Cod fiscal art. 156^1 alin. 6).

In acest caz, nu are importanta daca furnizorul din Olanda este sau nu platitor de TVA. Operatiunea este o achizitie intracomunitatra deci nu trebuie depusa declaratia 094. Perioada impozabila este lunara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Asa l-am declarat , mi-era teama ca am gresit , nu i-am depus 094, el era cu TVA lunar de anul trecut asa ca asa l-am lasat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la tva lunar la tva trimestrial stelach stelach Buna ziua, in situatia in care o firma, care inregistrata in registru intracomunitar, desi nu avea cifra de afaceri mai mare de 100000 euro, a trecut la tva ... (vezi toată discuția)
Achiziti de servicii intracomunitare ccgmau ccgmau am primit de la un client facturi de chirie pentru tehnica de calcul emise de o firma din germania. facturile sunt pentru lunile aug, sept, oct, nov, au fost ... (vezi toată discuția)
Declaratia 094 miki24 miki24 Daca am depasit plafonul de 100000 euro si nu am efectuat achizitii intracomunitare trebuie sa mai depun declaratia 094 \\"Declaraţie privind cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)